Dr.Baboky

Uzman
Bugün itibarıyla Zen Browser kullanmaya başladım fakat bazı sorunlarım ve sorularım var:

- Kullanan arkadaşlar sadece Zen Browser mı kullanıyor yoksa birden çok tarayıcı mı kullanıyor?

- Zen Browser'ı ne amaçlarla kullanıyorsunuz?

- Zen Browser'da YouTube servislerini kullansam ne olur, mesela YouTube.

- Tarayıcıyı her kapattığımda çerezlerden kaynaklı hesaplarımdan çıkış yaptığını fark ettim; eğer çerezleri silmeyi kapatırsam güvenlik açığı olur mu?

- Son olarak önerdiğiniz ayar vs. var mı?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Bugün itibarıyla Zen Browser kullanmaya başladım fakat bazı sorunlarım ve sorularım var:

- Kullanan arkadaşlar sadece Zen Browser mı kullanıyor yoksa birden çok tarayıcı mı kullanıyor?

- Tarayıcıyı her kapattığımda çerezlerden kaynaklı hesaplarımdan çıkış yaptığını fark ettim; eğer çerezleri silmeyi kapatırsam güvenlik açığı olur mu?

Cevaplarınız için teşekkürler.
uBlock Origin yükleyebilirsin en iyi reklam engelleyici. Çerezleri silmeyi kapatırsan bir güvenlik açığı oluşacağını sanmıyorum; ben de o şekilde kullanıyorum. Bunun dışında, ayarlardan izleme korumasını 'artırılmış' seviyeye getirebilirsin. Kompakt modu açarak da daha geniş bir tarayıcı ekranına sahip olabilirsin.

uBlock Origin, Dark Reader ve Bitwarden (başka bir şifre yöneticisi kullanıyorsan onu ekle).
Ben alışamadım, Brave'e geçtim; bence en iyisi.
Ayarlardan kapat, çerezle ilgili olanı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse 1 yıldır kullanıyorum. Ayrıyeten bu Zen Browser DNS ayarları vs nasıl olmalı?
Ben mulwad DNS kullanıyorum.
Kod:
https://base.dns.mullvad.net/dns-query
1773424194433.webp

Yani aynı anda aktif olarak 2 tarayıcı kullanan çok kişi yoktur diye düşünüyorum.
Web tarayıcısı amacıyla. Şaka bir yana split view, zen mods gibi çok fazla özelliği olduğu için bu kadar hype.
Bişey olmaz, ne olmasını bekliyordunuz?
Çok fazla çereziniz birikirse güvenlik haricinde performans sorunları oluşabilir. Çerezleri otomatik silmeyi kapatın ama belirli aralıklarla çerezleri silmek yararınıza olabilir.
uBlock Origin indirmenizi öneririm.

Yani aynı anda aktif olarak 2 tarayıcı kullanan çok kişi yoktur diye düşünüyorum.

Web tarayıcısı amacıyla. Şaka bir yana split view, zen mods gibi çok fazla özelliği olduğu için bu kadar hype.

Bir şey olmaz, ne olmasını bekliyordunuz?

Çok fazla çereziniz birikirse güvenlik haricinde performans sorunları oluşabilir. Çerezleri otomatik silmeyi kapatın ama belirli aralıklarla çerezleri silmek yararınıza olabilir.

uBlock Origin indirmenizi öneririm.

Cevaplarınız için teşekkürler hocam.