Skafne

Çalışkan
Dün Zen tarayıcısına geçtim, bugüne kadar denediğim en iyi tarayıcı ama sanki hafif takıla takıla çalışıyor gibi hissettiriyor. Ayarlardan baktığımda tarayıcı performansı sadece önerilen ayarlarda kullan olarak ayarlayabiliyorum. Daha kapsamlı bir performans ayarı var mı? Ya da Zen kullanan kişiler düzeltmenin başka bir yolunu biliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zen genel olarak performans açısından sorunlu. Reddit'te sık sık yazılır ama çözümü yok. Tek kişi tarafından geliştiriliyor.

Zen Browser'ı ilk çıktığından beri kullanmaya başlamıştım çok uzun bir süre kullanmaya devam ettim hiçbir sıkıntı çekmeden fakat bir güncellemeden sonra tarayıcıyı tamamen bozdular/işlevsiz hale getirdiler. Bu tarayıcıyı Z logosundan onion logosuna çevirdikleri güncelleme. Tarayıcının performansını yerin dibine soktular. Bu nedenle Zen Browser'ı kullanmamanı öneririm. Bunun yerine Zen Browser'ın arayüzüne benzeyen ve özelleştirilebilen tek tarayıcı Alpha sürüm olmayan bilindik bir tarayıcı olan Microsoft Edge var. Kendi ayarlarından sekme, eklenti, arayüz gibi birçok özelleştirme seçeneği var bunun yanında 3. parti Windhawk gibi uygulamalarda bu tarayıcıyı özelleştirebiliyor.

O akıcılık sorunları Gecko kaynaklı. Firefox ve forklarının hepsinde yaşarsın.

İlk olarak kabul etmen gereken şey Gecko altyapısı asla Chromium kadar akıcı çalışmayacak. Bütçe, Firefox geliştiricilerinin gizlilik gibi bir bahaneye sığınıp tembelleşmesi, Firefox'a göre Microsoft veya Google'un baskılar ile sitelerin Gecko'da akıcı çalışmasını önleme falan artık ne dersen.

Bana soracak olursan gizlilik pazarlayan Linux, Firefox vb. toplulukların, genel kitleyi bu ürünlere bomboş propagandalar ile çekebileceklerine inanmaları. İkinci sorun ise Firefox gibi Vakıflar tarafından beslenen bu gizlilik toplulukları, müşteriye gerçekten uzaklar ve açıkcası iyilik yapıyorum ben zenginliği kafasında takılıyor. Elbette bütçeleri de yetmiyor ve Firefox Google'un arama motorunu varsayılan olarak sunarak hayatta kalıyor.

Chromium Steam gibi Firefox ise daha eski olmasına rağmen Epic Games gibi. Bunu kabul ederseniz sorun kalmaz.