deadfellow 15
Üstün
ZenTimings bir süredir güncellenmiyor. Projeyi forklayıp kendi ihtiyacım olan birkaç okumayı ekledim, hobi olarak sürdürüyorum.
Zamanlamalar
Bellek testi
OC araçları
Kayıt / dışa aktarma
Diğer
İndirme / kaynak kod
GitHub - deadfellow34/ZenTimings
Not
Sorun yaşarsanız ya da hatalı gösteriyorsa
İşlemci modeli, anakart modeli, BIOS sürümü, RAM (kit modeli + kaç modül), Windows sürümü ve uygulamanın ekran görüntüsü + debug raporu.
Zamanlamalar
- tCCD_L, tCCD_L_WR ve tCCD_L_WR2 okuması.
- Zamanlamaların üzerine gelince ne işe yaradığını anlatan açıklamalar.
- Ana pencerede canlı CPU Die ve DDR5 DIMM sıcaklıkları; her birinin küçük geçmiş grafiği ve min/max/ortalama bilgisi.
- Modül üstü PMIC'lerden toplanan toplam DIMM gücü.
- WHEA hata sayacı
- Tray ikonu en yüksek sıcaklığı istediğiniz renkte gösterebiliyor.
- Bu okuyucuların hepsi Options → Readouts'tan tek tek kapatılabiliyor.
Bellek testi
- Bant genişliği testi (okuma / yazma / kopyalama) ve gecikme testi, 128 / 256 / 512 / 1024 MB buffer seçenekleriyle. Sonuç geçmişi saklanıyor. AIDA veya diğer programlarla karşılaştırılmamalı.
OC araçları
- OC Tools: iki anlık görüntü alıp (A/B) birbiriyle veya canlı sistemle karşılaştırma; ham UMC register dökümü; SPD sekmesinde JEDEC minimumuna göre kalan pay.
- Reference Profiles: hazır profillerle kendi sisteminizin okumalarını yan yana koyup farklı olan satırları işaretliyor.
Kayıt / dışa aktarma
- Ctrl+Alt+S ile ekran görüntüsü, dosya adı mevcut bellek yapılandırmasından üretiliyor.
- Ctrl+Alt+C ile Zentimings ekranını otomatik olarak panoya alıyor sonrasında Ctrl+V ile foruma veya painte direkt yapıştırabilirsiniz.
Diğer
- Türkçe arayüz (Options → Language).
- Windows ile başlat.
- Otomatik güncelleme bilinçli olarak kapalı, güncellerseniz orijinal 1.39 Zentimingse günceller. Updateler için Github linkimi takip etmeniz lazım.
İndirme / kaynak kod
GitHub - deadfellow34/ZenTimings
Not
- Sadece kendi sistemim ve birkaç arkadaşımın sisteminde test edilebildim. Her anakart/işlemci kombinasyonunda doğru okuma yapmayabilir, hiç açılmayabilir.
Sorun yaşarsanız ya da hatalı gösteriyorsa
İşlemci modeli, anakart modeli, BIOS sürümü, RAM (kit modeli + kaç modül), Windows sürümü ve uygulamanın ekran görüntüsü + debug raporu.
Son düzenleme: