ZeynsuperNet mi, HatNet mi? (AirFiber)

high hopes

Uzman
Merhaba, adresimde portlar dolu diye AirFiber (uydu/çanak interneti) kurmayı düşünüyorum. İnternetteki geri bildirimlere (kötü yorumlara) bakınca ikisi de arada bırakıyor.
Daha önce kullanan veya bir bilgisi olan varsa hangisini seçmem gerektiğini belirtirse memnun olurum.

Daha iyisi varsa onu da belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

Airfiber'da marka değil bölge önemli ama seçim yapacaksan.
Hatnet daha güvenli tercih. Derim ben bana kalsa.
Genelde kule altyapısı daha stabil oluyor.
Ama unutma airfiber son çaredir fiber/VDSL gelirse hemen geçilir.

Evet, olabilir.
Airfiber'da ping genelde 30-80 ms olur ama akşamları spike yapar 100-200 ms.
Normal kullanım iyi, rekabetçi oyun için çok stabil değil.
Evimize yakın bir mesafe de şu saha dolabından bulunuyor, Türk Telekom'un Altyapı Sorgulama sayfasına girince adresimde altyapı bulunmadığı yazıyor. 7-8 ay önce de Türk Telekom'u aradığımızda yine altyapı olmadığı söylenmişti ama bu dolap hala duruyordu ve bazı kişiler internet kullanabiliyordu. Bu port dolu muhabbetini de mahalleden bi' arkadaştan duymuştum yani kesin bilgi de değil. Bu dolaptan kablo çekilip internet bağlantısı sağlanamaz mı ve neden altyapı yok deniyor?

Bu gördüğün dolap internet var anlamına gelmez. O sadece dağıtım noktasıdır.
Dolap var ama büyük ihtimalle ya port dolu ya da bina o dolaba bağlı değil. Bu yüzden sistem altyapı yok diyor.
Kesin öğrenmenin tek yolu.
Türk Telekom müdürlüğüne gidip port talebi / altyapı genişletme talebi bırakmak. Telefon müşteri hizmetleri çoğu zaman gerçek durumu görmez.

Değerli bilgiler için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…