Merhaba,

Az önce hesap aç kısmında "günlük kazanan hesap" adlı 1 günlük vadeli faiz kazancı alma gibi bir şey gördüm ve müşteri hizmetlerini aradım. Örneğin günlük 50.000 ve üstü olmalı gibi bir şey dedi. Yani en az 50.000 de olsa günlük faizi %25 güzel bir kazanç gibi geldi. Bana ayrıca dediği şuydu; akşam 17'den sonra faiz oranı değişir yani düşebilir dedi.

Tecrübesi olan bana yardımcı olabilir mi?

Acaba bu günlük kazançları alsam hisse ve fon alsam her gün ne kadar mantıklı? Bu kurallar dışında herhangi bir kesim iskonto, vergi gibi bir şey olmadığını da söylediler. Beni yönlendirdiği sitelerinde de bütün detayları mevcuttur.

Sitedeki konu: Günlük Kazanan Hesap

Son düzenleyen: Moderatör:
Banka size günlük olarak faiz veriyor. Normal faizden çok farkı yok, sadece paranız o gece içerisinde vadeli gibi tutuluyor. Yalnız şunu söyleyeyim; faiz vadesi günlük, kendisi yıllık. 25% faizi sizin bahsettiğiniz değerlere göre faize koyarsak sonraki gün alacağınız faiz vergi hariç %0, 0685 olacak. İyi maaşlar almıyorsanız çok fazla fark yaratmaz. Aylık vadede en çok faiz verilir genelde bankalar tarafından. Bankaların yatırım portföylerinde para piyasası fonu bulunur genelde, çoğunlukla başka bankaların veya devletin sunduğu faizden para kazanırlar. Buradaki kazanç TCMB faizine genelde denk veya biraz daha fazla olabilir. Ancak fonlarda valör vardır, sadece gün içinde ve hafta içi alıp satabilirsiniz.

Eğer zaten harcayacağınız bir para varsa günlük faiz o sırada paradan para kazanmanızı sağlayabilir ama kazancınız düşük olur. Paraya hemen ulaşmaya ihtiyacınız yoksa daha yüksek faiz oranları standart vadeli hesaplarla veya fonlar ile sağlanabilir ancak paranıza kısa sürede erişemezsiniz. Bunları size sadece bilgilendirmek için verdim, yatırım yapısı gereği riskler barındırır, bu sebeple vereceğiniz kararlarda iyice araştırıp yapmanız ve sorumluluğun kendinizde olduğunu bilmeniz gerekir.

Günlük %25 olur mu hiç o yıllık. :D Ayrıca %25 çok düşük, %40-41 veriyor her banka.
Bilmiyorum ya öyle sandım. Artık çaresizlikten halüsinasyonlar görmeye başladım herhalde 😃 150k ile aylık bir kira parası bile çıkarmaya ağım galiba. Borsa için de iyi bir eğitimci bulmam gerekir. Öneriniz var mı?