Ziraat Mobil uygulaması arka planda aşırı pil tüketiyor

Makaleler
13
Yer
Çorum
Merhaba,

Son zamanlarda kullandığım Samsung A16'nın pil tüketiminde anormallik var gibiydi. Pil tüketen uygulamalara baktığımda Ziraat Mobil uygulamasının, arka planda anormal derecede pil tükettiğini gördüm. Uygulamayı kullanmıyor olmama rağmen durum böyle. Aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

İşin garibi, bu durumu yaşayan sadece ben değilim. Bugün X (Twitter) paylaşımını gördüm, başkaları da aynı durumu yaşıyor:

Sizde durum nedir, bu sorunu yaşıyor musunuz?

Samsung A34 telefona sahibim ve ziraat mobil yüklü. Bu tarz bir sorun yaşamıyorum. İlginç.

Samsung A34 telefona sahibim ve ziraat mobil yüklü. Bu tarz bir sorun yaşamıyorum. İlginç.
Pil tüketimini kısıtlayıp derin uykuya aldım, bakalım sonuca.

Aşırı anormal güç tüketimi. Normalde telefonun şarjı bayağı uzun gidiyordu, son zamanlarda çok fazla düşmeye başladı. Sebebi buymuş.

Bende bu sorun, NFC olarak ziraatı seçince yaşanıyordu. Belki temassız ödemeyi kapatırsan düzelebilir.

Bende bu sorun, NFC olarak ziraatı seçince yaşanıyordu. Belki temassız ödemeyi kapatırsan düzelebilir.
Deneyeyim hocam, teşekkür ederim. Baktım şimdi, temassız ödeme açıkmış ancak Ziraat seçili değil. Yine de kapattım. Derin uykuya alınca da tüketim eskiye göre çok daha iyi oldu.

1 gün öncesi mesela:

Hocam bende de var, kontrol ettim bu kadar tüketim yok. Aktif olarak kullanıyorum.

Lakin Enpara uygulaması bende böyleydi. Derin uykuya alıp, derin uykudan çıkartıp kullanıyordum. O şekilde de düzeliyordu tüketim.

Derin uyku olduğu zaman güncellenmiyor bile uygulama, etkinleştirmek gerekiyor güncellemek için.

Bu tip abidik gubudik işler için şu şekil çözüm buldum. Şarjdan alınca hemen "pil tasarruf" moduna alıyorum. Yoksa aynı işi yapmama rağmen arka planda o kadar saçma sapan işler dönüyor ki bataryayı anında boşaltıyorlar. Yok şu uygulamada şu hata, bu uygulamada felanca hata vs. En iyisi pil tasarruf moduna alıp engelleyebileceğim her şeyi engellemeye çalışmak.

Ben Enpara'yı Ziraat'ten fazla kullanıyorum ama böyle sorun yaşamadım. Garip, Twitter'daki paylaşımda da farklı bankalarda bu sorunu yaşayanlar da yazmış.

Daha önce böyle değildi, son zamanlarda böyle oldu nedense. Zaten dün telefon Ziraat için aşırı pil tüketim bildirimi gösterdi.

Neyse, uykuya aldım. Bu şekilde kullanırım artık. En azından daha iyi durumda.

Doğrudan NFC'yle alakalı sanırım, ben de ayni durumu yaşadım. NFC kullanacağımda açıyorum artık arkaplanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…