Rehber ZK-MT21 bağlantı şeması ve 3 aylık deneyimim

efedeniz 1

Uzman
Herkese merhaba, bu rehberde ZK-MT21 amfisi ve birkaç ay kullanımım hakkında bilgi vermek istiyorum.

Bağlantı şemasında en güvenli ve en uzun süre kullanım için ne yapılması gerektiğini yazdım. İsteğe bağlı parçaları eklemeyebilirsiniz fakat ekleseniz iyi olur çünkü ısınabilen bir amfi uzun süre yüksek ses sonrası sizi üzebilir. Ayrıca ilk aldığınızda alüminyum soğutucusunu söküp termal macununu yenilerseniz daha iyi olur. Onun dışında 12V maksimum kapasitesini sağlamayacaktır, bu yüzden 24V bir kaynak kullanmanız iyi olur. Ben LED trafosu kullanıyorum, gayet iyi bir performansı var fakat 12V şarj adaptörü kullanmanızı önermiyorum; hem trafo aşırı ısınacaktır hem de yetersiz bir besleme verecektir.

Piyasada 5A ve 9A olmak üzere iki modeli var, bunu amfinin altındaki bilgi kartından öğrenip ona uygun parça seçmeniz en uygunu olacaktır.

Ben Samsung'un eski subwooferlarından PS-EW1-1 kodlu subwoofer'ını kullanıyorum. Kutusunda 3 ohm yazıyor fakat içini açıp baktığımda hem hoparlörün arkasında yazan bilgilerden hem de multimetre ile ölçümümden 4 ohm olduğunu teyit ettim. Fakat bu amfinin 4-8 ohm'da verimli çalıştığı belirtilmiş. Benim şansıma subwoofer gerçekten 4 ohm çıktı ama elinizde böyle bir subwoofer varsa ve gerçekten 3 ohm veya altıysa bağlamanızı önermiyorum çünkü uzun süreli kullanımda subwoofer entegresi yanabilir.

Uydu hoparlörler olarak Carub markasının BR2749920 kodlu 10 cm 4 ohm 3 yollu koaksiyel hoparlörlerini kullanıyorum. Evde gayet tatmin eden bir sesi var, doğru ekolayzer ayarı ile mükemmel çalışıyorlar.

Çoğu şarkıda eski sistemim olan Samsung HT-E350 ile farkı gayet hissettirdi. Ben bu amfiyi öneriyorum ama sıcaklık olarak kesinlikle dikkat edilmesi lazım, yoksa yanma problemleri yaşayabilirsiniz.

Kendisiyle pek iyi şeyler yaşadığım söylenemez. Satın almayı düşünen arkadaşların düzgün filtrelenmiş bir DC güç kaynağı kullanmaları gerekiyor. Trafo kullanacaksanız kesinlikle topraklama bağlantısını yapın. Yine de çok kaliteli bir ürün değil; içerisinde Texas muadili Çinli çipleri barındırıyor. Kendi kendine de bozulabilir (bende olduğu gibi).

Evet size katılıyorum, rehberinizide görüp vazgeçecektim fakat evde fan bulunca bir şansımı deneyim dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…