i5 7500F 70

Yetkin
Merhaba.

Evde film, dizi ve maç izlemek için ses sistemi almayı düşünüyorum ama merak ettiğim bir şey var; iyi bir deneyim yaşamak için en az kaç parayı gözden çıkarmam lazım? Ve evde kullanabileceğim ses sistemleri hakkında genel bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekstrem bir deneyim almak gibi bir amacımız yok ise Samsung'un Soundbar modelleri işinizi fazlasıyla görecektir. Samsung Soundbar'larda TV hoparlörleri susmaz. İkisi birden çalışarak kaliteli ses verir. LG Soundbar kullanırken TV'nin sesi gidiyordu arkadaşımda.

Ancak çok iyi ses kalitesi istiyor iseniz Sony'nin Soundbar + 2 Bass Engine + 6 hoparlör bulunan setlerini ikinci el olarak almanız gerek. Dedemde var inanılmaz mükemmel bir sese sahip. Hayatımda hiçbir şekilde hiçbir cihazdan, otomobilden hatya kulaklıktan bu kadar net ve saf bir ses duymamıştım.

Son düzenleme:
En iyi Sinema deneyimi için tabi ki 5.1 veya 7.1 ses sistemleri. Ancak maliyeti yüksek 300…350 bin TL yi gözden çıkarman gerekiyor. Tabi bunun yanında orjinal içerik izlemen gerekir. Ses kaynağınında çok kanallı Dolby Digital surround olması gerekir. Bu ses kaynağını en iyi veren bluray veya DVD ardından gelen stream servisleri. Mesela Ben 7.2 kullanıyorum beni Soundbar asla tatmin etmez. Ses hacim işidir