Zoom testi | a7R II

Arlecchino

Başarılı
Güncel lens ile daha keskin sonuçlar alabilirmişim gibime geliyor. Çektiğim lens smc pentax 50mm f/1.4 fakat F2 olarak çekim yaptım. Ek bilgi; lens 50 yaşında.

Burada denediğim şey sensörün keskinlik ve çözünürlük performansıydı. A7R2 AA filtre olmayışı ile ve 42 MP'lik sensörü sayesinde keskin görseller ortaya sunuyor. 42 MP kulağa az gibi geliyor fakat akıllı telefonlardan örnek vermek gerekirse 16 Pro Max'in sensörünün tamamı A7R2 de ancak 3.7 MP'i kaplıyor. (ort. hesaplama)

50mm görsel.

Kırpılmış görsel.

50mm görsel.

Kırpılmış görsel.

50mm görsel.

Kırpılmış görsel.

Bu yaşta bir lens ve gövde icin guzel detaylar. Bir de ışığın da oldukça düşük oldugunu goz önünde bulundurursak oldukça güzel sonuçlar. FF olsun çamurdan olsun .

Bu yaşta bir lens ve gövde icin guzel detaylar. Bir de ışığın da oldukça düşük oldugunu goz önünde bulundurursak oldukça güzel sonuçlar. Ff olsun çamurdan olsun .

Ve bu cihazı 14K ya aldım. İlanlarda dolaşırken yeni atılan ilan görmüştüm tamamen şans eseri aldım. Normalde A7'yi ve kit lensi satıp üstüne koyup A7 III veya R2 alacaktım ama bu fiyata görünce abandım. 330 dolara yaptığım en iyi alışverişti. Yeni konu açıp normal görseller paylaşacağım.

Ben de 600 dolara 2 MP 1./2.8 sensörlü teleskop alacağım diye biriktiriyorum .

Aslında 2. elden a7s gibi cihazlar alıp modifiye ile teleskop falan yapılmaz mı? Eğlenceli proje olur.

Olur olmasına da o ikinci plan. Önce 1500/1700mm ve üzerinde denkliğe sahip bir telefoto sistem alacağım. Geniş açı için su an ekipmanim yeterli, derin uzay objeleri icin almak istiyorum.

Olur olmasına da o ikinci plan. Önce 1500/1700mm ve üzerinde denkliğe sahip bir telefoto sistem alacağım. Geniş açı için su an ekipmanim yeterli, derin uzay objeleri icin almak istiyorum.

Gerçi doğru ff e 1500-1700mm lens bakmaya çalışsak bütçesi hepimizi aşar. Daha çok geniş açı projesi olur o da sizde var mış. Hayırlı olsun diyelim şimdiden.

Gerçi doğru ff e 1500-1700mm lens bakmaya çalışsak bütçesi hepimizi aşar. Daha çok geniş açı projesi olur o da sizde var mış. Hayırlı olsun diyelim şimdiden.

Yine de APS-C bir govde alip (ucuz) sensoru sokup filtreleri kaldırmak isterim. Ama ondan once 1/1.2 yahut 1/2.8 FHD 1080p bir sensorlu teleskop kamerasi vs. alacağım. 40 MP Fujifilm almadım çünkü piksel boyutu daha küçük ve görsel boyutları daha yuksek. 26.1 sensorde bile RAW bir görsel 60 megabayt... Uzay fotoğrafları ne kadar pozlayip birleştirmenle ilgili yani tek kare 60 MB olursa korkunç eksi bir durum. O yüzden soğutması iyi, 1080p yani 2 MP fotoğraf çıkartan, piksel boyutu yuksek, küçük ve yüksek telefoto sağlayan bir seyler dizeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…