Fedora Media writer Windows yazdırsa bile bootlayamaz. Onun yerine WoeUSB denesin.
Kod:
sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin
Kod:
sudo pip3 install WoeUSB-ng

Hocam WoeUSB'de işe yaramıyor. Ventoy daha iyi. Ben Linux dağıtımından başka bir dağıtıma geçeceğini sandım kusura bakmayın.

Fedora Media writer Windows yazdırsa bile bootlayamaz. Onun yerine WoeUSB denesin.
Kod:
sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin
Kod:
sudo pip3 install WoeUSB-ng

Kodları yazarak mı indireceğim yoksa indirdikten sonra mı yazacağım?

Niye Ventoy kullanip isi kokten cozmuyorsunuz ki?

Vento'yla denediğimde kurulum aşamasında sorun yaşadım. Alan oluşturulamadı diye hata veriyor Windows. Bu yüzden acaba Ventoy'dan mı dedik.

Dosya Ekleri

• IMG-20240910-WA0010.webp
    IMG-20240910-WA0010.webp
    84,8 KB · Görüntüleme: 78
@Pabola Ventoy'u UEFI sistemde kullanacaksaniz GPT olarak yazdirin. Disk yoneticisi hata veriyorsa diskpart kullanin komut satirindan.

Kurmaya calistiginiz disk MBR mi? Oyle ise Shift+F10 ile komut satirini acin, diskpart yardimcisi ile GPT diske donusturun.
Kod:
diskpart
sel disk 0
clean
convert gpt

@Pabola Ventoy'u UEFI sistemde kullanacaksaniz GPT olarak yazdirin. Disk yoneticisi hata veriyorsa diskpart kullanin komut satirindan.

Kurmaya calistiginiz disk MBR mi? Oyle ise Shift+F10 ile komut satirini acin, diskpart yardimcisi ile GPT diske donusturun.
Kod:
diskpart
sel disk 0
clean.
convert gpt.

Hocam bunu dün denedim. Disk GPT olduğu için seçemezsin dedi bende diski MBR yaptım. Böyle yapınca bu hata gitti ardından da bölüm oluşturamadık hatası geldi.

Buradan AppImage dosyasını indir Dosya'ya sağ tık yap özelliklerden program olarak çalıştırabilir seçeneğini aktif et ve direkt aç.

Hallettim dün hocam. Dosyalarda bir tanesine tıkladım açtı ama ISO işe yaramadı.

Şimdi tam olarak ne yapmalıyım? Herkes bir şey söyledi.

NTFS biçiminde yazdırsa bile mi işe yaramıyor? Tek çare ya Vento'yu GPT-MBR şeklinde deneyecek ya da vm da da Windows kurup USB'ye Rufus ile yazdıracak.

Hocam Ventoy ile tekrar deneyeceğim de diskin GPT mi MBR mi olduğunu nasıl görürüm? En son MBR yapmıştım ona göre Vento'yu yazdıracağım.

Kod:
diskpart
sel disk 0
clean.
convert gpt.

Bu arada disk GPT mi olmak zorunda?

Son düzenleme:
Hocam bunu dün denedim. Disk GPT olduğu için seçemezsin dedi bende diski MBR yaptım. Böyle yapınca bu hata gitti ardından da bölüm oluşturamadık hatası geldi.

Hallettim dün hocam. Dosyalarda bir tanesine tıkladım açtı ama ISO işe yaramadı.

Şimdi tam olarak ne yapmalıyım? Herkes bir şey söyledi.

Hocam Ventoy ile tekrar deneyeceğim de diskin GPT mi MBR mi olduğunu nasıl görürüm? En son MBR yapmıştım ona göre Vento'yu yazdıracağım.
Linuxtaysan
Kod:
sudo fdisk -l /dev/xxx
kodu ile öğrenebilirsin, xx yerinde disk ismini yaz.