Yeniçocuk

Başarılı
Yer
Orodruin
Merhaba, Linux'tan tekrar Windows'a dönüyorum. Zorin OS üzerinde Windows 10 ISO'sunu GPT olarak nasıl yazdırabilirim? WoeUSB ile yapmak mı daha mantıklı yoksa Rufus kullanmak mı daha mantıklı? Hiçbiri ile yapmayıp Ventoy ile hazırlıyorum ama Secure Boot kısmında takılır mıyım? Şu an kapalı Secure Boot. Ventoy'da Secure Boot tik var.

Son düzenleme:
Hiçbiri ile yapmayıp Ventoy ile hazırlıyorum ama Secure Boot kısmında takılır mıyım? Şu an kapalı Secure Boot. Ventoy'da Secure Boot tik var.
Takilmazsin. Secure Boot enabled anakartlarda sadce boot sirasinda MOK keyleri enroll etmek lazim, onu da kolayca ekleyebilirsin.

Takilmazsin. Secure Boot enabled anakartlarda sadce boot sirasinda mok keyleri enroll etmek lazim, onu da kolayca ekleyebilirsin.

Linux geçmeden önce Secure Boot kapatmıştım. Windows kurmadan önce Secure Boot açmayı düşünüyorum da kurulumda sorun olur mu diye merak ettim. Ya da kurulum sonrası Secure Boot açmak daha mı iyi?

@Yeniçocuk, Secure Boot her iki isletim sisteminde de sorun cikartmaz. Zira Zorin OS Ubuntu tabanli ve Canonical'in keylerini kullaniyor dogal olarak. Her iki OS Secure Boot acik sekilde kullanilabilir.

Iyi o zaman Secure Boot açıp kurulum yapayım hiç uğraşmayayım uyarı çıkarsa da çözümü basit nasılsa.