Zotac 3060 Ti White LHR model ekran kartına sahibim. Yaklaşık olarak 3 yıldır kullanıyorum ve bakım zamanı geldi diyerek kartı sökmeye çalışıyordum fakat vidalardan biri yalama oldu ve açılmıyor. Ekran kartı hassas olduğu için pek kurcalamak istemiyorum fakat ne yapabilirim? Nasıl yalama olan vida parçasından kurtulabilirim? Furmark testlerinde hotspot derecesi bazen 105 derecelere kadar çıkıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Guilty Conscience
Üstün
Vidanın üzerine genişçe bir paket lastiği koyun ve tornavidayı lastiğin üzerinden bastırarak döndürmeyi deneyin. Lastik, tornavida ucu ile yalama olan boşluk arasındaki sürtünmeyi artırarak vidanın tutunmasını sağlayabilir.
O tornavida ona uyumlu değilmiş demek ki bir daha kullanmamanı öneririm o tornavidayı. Varsa lastik ve düz tornavida ile açmayı dener misin? Geniş kalın lastiği vidanın üstüne koy sonra tornavidayı üstüne bastır ve çevirmeye çalış.Eğer açamazsan çevrende elektirikçi veya tamirciye götür onlar lehimleyip çıkartabilirler ve varsa aynısından vida almayıda unutma .
Denedim fakat işe yaramadı hocamVidanın üzerine genişçe bir paket lastiği koyun ve tornavidayı lastiğin üzerinden bastırarak döndürmeyi deneyin. Lastik, tornavida ucu ile yalama olan boşluk arasındaki sürtünmeyi artırarak vidanın tutunmasını sağlayabilir.
Aynı tornavida diğer vidaları açarken o vidayı açmıyor hocam lastiği denedim fakat işe yaramadı.O tornavida ona uyumlu değilmiş demek ki bir daha kullanmamanı öneririm o tornavidayı. Varsa lastik ve düz tornavida ile açmayı dener misin? Geniş kalın lastiği vidanın üstüne koy sonra tornavidayı üstüne bastır ve çevirmeye çalış.Eğer açamazsan çevrende elektirikçi veya tamirciye götür onlar lehimleyip çıkartabilirler ve varsa aynısından vida almayıda unutma .
Eki Görüntüle 238869
Vadbav
Başarılı
Bilgisayarcıdan falan destek alın ücreti mukabilinde yardımcı olurlar. Tabi yerine aynı vidadan da temin edin.Denedim fakat işe yaramadı hocam
Aynı tornavida diğer vidaları açarken o vidayı açmıyor hocam lastiği denedim fakat işe yaramadı.