omerdesouza

Uzman
IMG_9081.webp

IMG_9080.webp

IMG_9079.webp

Yük altında 85-90 dereceleri görüyorum ve haliyle bakıma ihtiyacı olduğuna eminim. Söküp baktığımda ise termal padlerin bu halde olduğunu gördüm. Sanıyorum ki bu sıcaklıkların temel sebebi bu. Daha önce bu işlemi hiç yapmadığım için ne marka termal pad ve hangi boyutları tercih etmem gerekiyor, bilmiyorum. Daha önce bu işlemi yapan birileri eğer marka ve ölçü konusunda yardımcı olursa bunları yenilemek istiyorum.

Eki Görüntüle 212256

Eki Görüntüle 212257

Eki Görüntüle 212258

Yük altında 85-90 dereceleri görüyorum ve haliyle bakıma ihtiyacı olduğuna eminim. Söküp baktığımda ise termal padlerin bu halde olduğunu gördüm. Sanıyorum ki bu sıcaklıkların temel sebebi bu. Daha önce bu işlemi hiç yapmadığım için ne marka termal pad ve hangi boyutları tercih etmem gerekiyor, bilmiyorum. Daha önce bu işlemi yapan birileri eğer marka ve ölçü konusunda yardımcı olursa bunları yenilemek istiyorum.
Eczaneden, İzopropil alkol alıp az az sürün, pamuk gibi bir şeyle iyice eski macunu temizleyin, sonra termal pad'i koyun, işlemci aynasını da silin faydası azalır yoksa yaptığınız yenilemenin.

MX-6 macunum mevcut hocam bu 2 üründen birini alıyorum o halde. Teşekkür ederim. 2mm pad'i fotoğraflarda gözüken kısıma mı uygulayacağım yalnızca?
Pedleri o gümüş karenin etrafını saran 8 tane siyah dikdörtgen belleğin üzerine ve sağ tarafta dikey duran, üstünde eski yapışkan izleri kalmış o ince uzun devre elemanlarına tam oturacak şekilde yerleştireceksin. Yalnız başlamadan önce o yüzeylerdeki eski kurumuş kalıntıları @cr0xip’in dediği gibi alkolle tertemiz yapman şart, yoksa yeni malzemeler tutunmaz, yaptığın masraf da boşa gider.

Pedleri o gümüş karenin etrafını saran 8 tane siyah dikdörtgen belleğin üzerine ve sağ tarafta dikey duran, üstünde eski yapışkan izleri kalmış o ince uzun devre elemanlarına tam oturacak şekilde yerleştireceksin. Yalnız başlamadan önce o yüzeylerdeki eski kurumuş kalıntıları @cr0xip’in dediği gibi alkolle tertemiz yapman şart, yoksa yeni malzemeler tutunmaz, yaptığın masraf da boşa gider.
Aynen ve aynı milimetre'de pad almazsan soğutucu blok tam oturmaz işlemcisine ve soğutmaz.

@Guilty Conscience @cr0xip selamlar
Sizin de söylediklerinizi dikkate alarak gerekli malzemeleri tamamladım ve değişimi yaptım yeni MX-6 macun da sürdüm görseli aşağıya bırakıyorum bi bakarsanız yanlış bir durum var mı yok mu diye.

1767194660726.webp
1767194963463.webp

Furmark 1080p testinde de önce ve sonrasını göstereyim, açıkçası beklediğim kadar bir düşüş olmadı sizce her şey yolunda mı?

1767194992873.webp
önce - sonra
1767195009212.webp

Ancak şunu belirtmeliyim: Bakımdan önce furmark 1080p testte fanlar uçuşa geçiyordu şimdi en fazla %60 ile dönüyorlar.

Bu da fanları fullediğim boştaki sıcaklık:
1767195139332.webp

MX-6 GPU için çok iyi olmaz en iyi seçenek PTM7950 Recep Baltaş'ın videosu vardı bununla ilgili ya Pad'ler çok iyi değil ya da MX-6'nın etkisi az oldu. Ayrıca 6 derece bile iyi MX-6 ya göre. Böyle de sorun olmaz bir sonraki değişiminiz de PTM 7950 denersiniz. Padler aynı mm değil mi onun da etkisi olabilir.

Son düzenleme:
MX-6 GPU için çok iyi olmaz en iyi seçenek PTM7950 Recep Baltaş'ın videosu vardı bununla ilgili ya Pad'ler çok iyi değil ya da MX-6'nın etkisi az oldu. Ayrıca 6 derece bile iyi MX-6 ya göre. Böyle de sorun olmaz bir sonraki değişiminiz de PTM 7950 denersiniz. Padler aynı mm değil mi onun da etkisi olabilir.
Emin olamadım MX-6 mı beklentimi karşılamadı yoksa Pullsar Ice Dragon padler mi bilemedim. Boşta okey de yük altında biraz daha düşmesi gerekmez miydi diye düşünüyorum. Bir de vidaları sökerken dizerek ve bilerek sökmüştüm padleri takarken elim çarptı ve dizilim bozuldu vidaların 3 tanesini dizilimine emin olamadan taktım. Bir problem yok mevcutta sorunsuz çalışıyor yine de aklıma takıldı.

Emin olamadım MX-6 mı beklentimi karşılamadı yoksa pullsar ıce Dragon padler mi bilemedim. Boşta okey de yük altında biraz daha düşmesi gerekmez miydi diye düşünüyorum. Bir de vidaları sökerken dizerek ve bilerek sökmüştüm padleri takarken elim çarptı ve dizilim bozuldu vidaların 3 tanesini dizilimine emin olamadan taktım. Bir problem yok mevcutta sorunsuz çalışıyor yine de aklıma takıldı.

Yok canım laptopta bile 10 derece fark etse iyi diyoruz. Padler iyi de mm aynı olması önemli ekran kartı sonuçta 2 nesil önceye ait fark eden etkenler değişiyor, fan performansı soğutucu bakırın aşınmış oksitlenmiş olması bile etkili olur emin ol. Macun yerine bir de PTM7950 deneyin Recep Baltaş'ın videosu var yeni bakarsınız, ama 4-5 derece belki fark eder ama pump out olmaz tabii oda iyi olur.