Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serdenci

Çalışkan
Herkese selam, öncelikle sistemimden bahsedeyim.
  • MSI B650 Gaming Plus Anakart
  • Ryzen 7600X İşlemci
  • Zotac Gaming GeForce RTX 3070 Ti AMP Holo Ekran Kartı
  • Kingston 16 GB 6400MT/S DDR5 CL32 DIMM Beast RGB EXPO Turkey KF564C32BBEA-16TR Bellek
  • Gamepower Warcry Kasa
  • MSI MPG CoreLiquid K240 Sıvı Soğutma
  • Crucial P3 Plus 1TB 3D NAND GEN4 NVMe PCI-e M.2 SSD
Ekran kartı harici sistemi yeni topladım. Ekran kartım bakımdan yeni geldi, kart ikinci kez bakım gördü. Her seferinde zaten çok sesli çalıştığı için bakıma gidiyordu. Windows kurulumunu da sıfır yaptım, geçmişten bir şey kalmasın diye yani anlayacağınız. Ekran kartı, kasa ve sıvı soğutma dışında her şey sıfır.

Dün dikkat ettim Chrome çok fazla GPU kullanıyordu donanım hızlandırma vs. ne varsa kapattım, en azından tarayıcı tarafında sorun kalmadı. Oynadığım 3-5 tane oyun var. Çok yüklü oyunlar da değil hani GTA V, League of Legends, V Rising, Car Mechanic Simulator, Ready or Not vs. genel olarak bu tarz.

Ancak gel gelelim yükte 104 dereceleri görüyor ve bu kart bakımdan geleli 1 hafta oluyor. Aşağıdaki YouTube linki kartı ilk aldığım zamanlardı. Sanırım bakıma gittikten sonra o sesli çalışması düzelmişti ancak geçenlerde arızalandı tekrar gönderdim. Bu kadar sesli olmasa da yine sesli çalışıyor.

Özetle bu anlattıklarım bu kart için normal mi yoksa kartta bir problem var mı?

1751526804816.webp

Çözüm
Hotspot ile GPU sıcaklk farkının fazla olması yanlış macun kullanımından kaynaklanır, kim yapıyor bu bakımı?
Hotspot ile GPU sıcaklk farkının fazla olması yanlış macun kullanımından kaynaklanır, kim yapıyor bu bakımı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tüm macunlar pumpout yapıyor, bir haftada yapan var 6 ayda yapan var 1 sene dayanan var, macunu iyi seçmek lazım, şimdi faz değişimli termal pad var macuna gerek kalmıyor, pumpout derdi de yok.

Tüm macunlar pumpout yapıyor, bir haftada yapan var 6 ayda yapan var 1 sene dayanan var, macunu iyi seçmek lazım, şimdi faz değişimli termal pad var macuna gerek kalmıyor, pumpout derdi de yok.

Masaustu islemciler neden pumpout yapmıyor. Daha soğuk çalıştıkları için mi yoksa farklı bir şey mi var?

Masaustu islemciler neden pumpout yapmıyor. Daha soğuk çalıştıkları için mi yoksa farklı bir şey mi var?

Masaüstü işlemcilerde çipin üzerinde bir kaplama var, bu da çipin ısınıp soğuma esnasındaki bükülme hareketini macuna yansıtmıyor.

GPU ve laptoplarda çip çıplak olduğu için ısınıp soğumalardaki hareket ısı ile birleşince macunu dışa itiyor.

Çipin orta kısmı macunsuz kalınca hotspot sıcaklığı aşırı artıyor.