Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bilgisayarım yüksek yük altındayken, özellikle ağır oyunlar oynadığımda ekran aniden siyahlaşıyor ve ekran 3-4 saniye boyunca siyah kaldıktan sonra normal şekilde görüntü vermeye devam ediyor. Driver kaynaklı olabileceğini düşünerek, DDU kullanarak sürücüyü tamamen kaldırdım ve eski sürüme geri döndüm ancak sorun yine de devam etti. FurMark ile yaklaşık 30-40 dakikalık bir test yaptım fakat bu süreçte siyah ekran sorunu yaşamadım. Gözlemlerime göre sadece uzun süreli yüklenmelerde bu problem ortaya çıkıyor.
Sizce bu sorunu çözmek için ne yapabilirim? Düzeltme yolu var mı, yoksa garantiye göndermem daha mı doğru olur?
Erken konuşmak istemem ama şu anda yaklaşık 1 gündür G-Sync kapalı olarak kullanıyorum ve bu süre zarfında görüntü gitmesi gibi bir sorun yaşamadım. Görünüşe göre sorun G-Sync kaynaklı olabilir ancak dediğim gibi, erken konuşmak istemem. Önümüzdeki 1-2 gün daha bu şekilde kullanacağım. Eğer sorun yaşamazsam, büyük ihtimalle G-Sync'in sorun kaynağı olduğunu düşüneceğim.
Eğer sorun gerçekten G-Sync'tan kaynaklanıyorsa, bunu düzeltmenin bir yolu var mı?
Yaklaşık 2 gündür G-Sync devre dışı şekilde kullanıyorum ve bu süre boyunca sorun yaşamadım. Görünen o ki sorunun kaynağı G-Sync'mış. Aynı monitörü kullanıp benim gibi sorun yaşayan var mı diye araştırdığımda birçok kişinin bu problemden muzdarip olduğunu gördüm. ASUS yetkili servisine durumu bildirdim ve geri dönüş bekliyorum.
OCCT, PSU testinde sistem kapanmıyorsa PSU ile ilgili sorun yoktur. Bağlantılarda problem olsa her yük altına girdiğinde kapanır. Eğer montaj problemi olduğunu düşünüyorsan zaten baktığında sorunu görebiliyor olman gerekli.
Erken konuşmak istemem ama şu anda yaklaşık 1 gündür G-Sync kapalı olarak kullanıyorum ve bu süre zarfında görüntü gitmesi gibi bir sorun yaşamadım. Görünüşe göre sorun G-Sync kaynaklı olabilir ancak dediğim gibi, erken konuşmak istemem. Önümüzdeki 1-2 gün daha bu şekilde kullanacağım. Eğer sorun yaşamazsam, büyük ihtimalle G-Sync'in sorun kaynağı olduğunu düşüneceğim.
Eğer sorun gerçekten G-Sync'tan kaynaklanıyorsa, bunu düzeltmenin bir yolu var mı?
DDU güvenli mod kullanarak sürücüyü o şekilde kaldırıp güncelleyin. Kullandığınız monitörün yeni sürücüsü var mı onu kontrol edin. Aynı monitöre sahip kişilerin bu sorunu yaşayıp yaşamadığını araştırın. Eğer çözüm bulamazsanız üretici firmaya mail atıp durumu bildirin. Tabi sorunun g-sync olduğuna emin olduktan sonra.
Yaklaşık 2 gündür G-Sync devre dışı şekilde kullanıyorum ve bu süre boyunca sorun yaşamadım. Görünen o ki sorunun kaynağı G-Sync'mış. Aynı monitörü kullanıp benim gibi sorun yaşayan var mı diye araştırdığımda birçok kişinin bu problemden muzdarip olduğunu gördüm. ASUS yetkili servisine durumu bildirdim ve geri dönüş bekliyorum.