zteroot

Çalışkan
Merhabalar,
VDSL altyapım için ZTE H1601P modem almayı planlıyorum. Bu cihazın içindeki chipset (yonga seti) hakkında teknik bilgiye ihtiyacım var. Özellikle VDSL hatlarda Broadcom chipsetli modemlerin (hata payı ve kararlılık açısından) daha iyi performans gösterdiği biliniyor.
Bu modemi kullanan veya içini açmış olan arkadaşlara birkaç sorum var:
Cihazda Broadcom mu yoksa MediaTek işlemci mi bulunuyor?
VDSL performansından (hat zayıflaması, SNR kararlılığı) memnun musunuz?
Cihazın içinde Wi-Fi 6 için hangi yardımcı yongalar kullanılmış?
Cihaz henüz elimde olmadığı için arayüzden bakamıyorum. Gerçi ZTE operatör modemlerinde arayüzden de öğrenilebilir mi bilmiyorum. Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
1770312965896.webp
1770312411432.webp

Merhaba, Vodafone tarafından verilen ZTE ZXHN H1601 v7.1'in içerisinde bulunan işlemci ECONET EN7556N. Ayrıca 512MB DDR3 ram'e sahip.

Sanki ZTE bunu sadece Türkiye için üretmiş gibi duruyor, Türkiye hariç hiçbir yerde bu modele dair bir kaynak bulamadım.

PCB üzerinde UART debug pinleri bulunmakta fakat bootloader şifreli, kernele girdiğinde ise console-lock bulunmakta; şifre olmadan hiçbir şey yapamıyorsunuz.

Debug loglarında işlemci ID'si EN751627 olarak report edilmekte; muhtemelen EN7556 ile uyumlu olduğu için yazılımda değişiklik yapılmamış ama fiziksel çip EN7556'dır.

Dosya Ekleri

• 1770312420245.webp
    1770312420245.webp
    50,2 KB · Görüntüleme: 83
Eki Görüntüle 224661Eki Görüntüle 224658

Merhaba, Vodafone tarafından verilen ZTE ZXHN H1601 v7.1'in içerisinde bulunan işlemci ECONET EN7556N. Ayrıca 512MB DDR3 ram'e sahip.

Sanki ZTE bunu sadece Türkiye için üretmiş gibi duruyor, Türkiye hariç hiçbir yerde bu modele dair bir kaynak bulamadım.

PCB üzerinde UART debug pinleri bulunmakta fakat bootloader şifreli, kernele girdiğinde ise console-lock bulunmakta; şifre olmadan hiçbir şey yapamıyorsunuz.

Debug loglarında işlemci ID'si EN751627 olarak report edilmekte; muhtemelen EN7556 ile uyumlu olduğu için yazılımda değişiklik yapılmamış ama fiziksel çip EN7556'dır.
Eyvallah, teşekkür ederim; bilgilendirme iyi oldu. Dediğiniz gibi internette bu modeme ait kaynak yok.

Acaba ZTE H1601P olan modelde de aynı işlemci olabilir mi?

Maalesef değil, intertte bulabildiğim ve yapay zekalardan topladığım "olası şifreler"i denememin yanı sıra yazdığım basit bir python scripti ile brute-force saldırısı gerçekleştirdim ve cihazımın seri numarası ve mac adresinin belirli kısımlarıyla oluşturulan kombinasyonları denedim toplamda 1000'e yakın şifre denemişimdir fakat hiçbiri olmadı.