Rehber ZTE H3600 marka modem ayarlarından DNS değiştirme

Sen hangi sirketten hizmet aliyorsun?
Ben Turk.net deyim, belki bundan dolayidir.
Turknet'teyim aynı sürüm/cihazla. Bir dahakine modemden DNS girip deneyeceğim ama öyle de istemiyorum cihazlarda farkı DNSler kullandığım için.

25 Temmuz Güncelleme
Modemden Manuel DNS girmeden bir adet WAN bağlantısı oluşturdum dün yapamazken bugün oldu. DNS girince her türlü oluyor. Ancak bir sorun var ki internet ışığı sabit yanmak yerine kesik kesik yanıyor. Türk Telekom'un modem kitapçığında "Yavaş yanıp sönen yeşil > İnternet parametreleri doğru ayarlanmamış veya İnternet sunucusu düzgün çalışmıyor." diyor. Router Kolay Menü > Bağlantı Teşhisi > İnternet Servisi için ne şekilde olursa olsun ekteki değerler kırmızı bende. Çalışsa bile internet ışığı sabit yanmadığı için geri varsayılan ayarlara döndüm.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-25 175023.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 171
Son düzenleme:
Sen söyleyince farkettim bende de aynı şekilde yanıp sönüyor. Ancak yaptığım testlerde (steam, epic games, film siteleri, hız testleri, genel olarak girdiğim siteler, remote desktop uygulaması vs.) herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Benim tahminim bu aletler Türk Telekom için özel üretilen aletler olduğu için DNS kullanmamızı istemiyorlar. Bunu bir hata olarak görmemizi istiyorlar. Ben bir hata almadığım için kullanmaya devam edeceğim.
Hata aldığın bir uygulama varsa beni de bilgilendirirsen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…