klaizee

Yetkin
Geçen gün TurkNet 1000 Mbps bağlantı deneyimimi paylaşmıştım. TurkNet sağ olsun öyle bir yazılım atmış ki, modemde her şey engelli. Sanki sadece WiFi SSID değiştirme yapabilelim istiyorlar. Malum, birimiz indirme başlatınca da ping tatile çıkıyor.

QoS ve benzeri tüm eksik özellikleri aktif edebileceğim bir yol yok mu?

Sadece PC den indirme yapiyorsaniz Netlimiter ile her programin indirme ya da yukleme hizina limit koyabilirsiniz. Windows update dahil.

Geçen gün TurkNet 1000 Mbps bağlantı deneyimimi paylaşmıştım. TurkNet sağ olsun öyle bir yazılım atmış ki, modemde her şey engelli. Sanki sadece Wi-Fi SSID değiştirme yapabilelim istiyorlar. Malum, birimiz indirme başlatınca da ping tatile çıkıyor.

QoS ve benzeri tüm eksik özellikleri aktif edebileceğim bir yol yok mu?

1000 Mbit'te QoS için çok iyi bir routera ihtiyacın var hocam nanopi r6s ya da Intel N150 işlemcili bir mini PC router almanı öneririm.

Maalesef fiyatlar Türkiye'de çok pahalı hocam ama 1000 Mbit'te QoS için tek yol bu.
Peki, eski Türk Telekom Fiber ile 100 Mbps kullandığım zamanlarda gelen interneti 90 - 95’e sınırlamak pingi baya düşürüyordu. Arkada indirme yada upload yapılırken sorunsuz düşük ping sağlayabiliyordum. Bu modemde onunla alakalı bir ayar bile yok. Böyle bir çözüm yapamaz mıyız?

Peki, eski Türk Telekom fiber ile 100 Mbps kullandığım zamanlarda gelen interneti 90 - 95'e sınırlamak pingi bayağı düşürüyordu. Arkada indirme ya da upload yapılırken sorunsuz düşük ping sağlayabiliyordum. Bu modemde onunla alakalı bir ayar bile yok. Böyle bir çözüm yapamaz mıyız?

Hocam dediğim gibi olay işlemcide bitiyor 100 Mbit hızı herhangi bir router çok iyi bir şekilde QoS ile bölüp yönetebilir ama 1000 Mbit gibi hızlarda bu normal cihazlarla mümkün değil eğer 1000 Mbit'te QoS kullansan bile sana işlemci maksimum ne desteklerse onu verir örnek veriyorum benim elimde Xiaomi AX3000T router var bu cihazda filogic 820 işlemcisi mevcut ama QoS gibi bir işlemi 1000 Mbit hızda bu cihaza uygularsam bana vereceği hız 370 Mbit'i geçmez.