Fahare 70

Uzman
Makaleler
1
Elimde H168A var, önceden root olmuştuk ama %100 yetki sahibi değiliz. SSH'da bir şey yapmak istediğimizde yetki hatası veriyor. 3 farklı kullanıcı var; biri düz kullanıcı olan admin, diğeri bizim oluşturduğumuz root, en yetkili kullanıcı ise Root. Bizim buna erişmemiz gerek, nasıl yaparız?
TTL ile bağlanıyorum, 3 farklı seçenek geliyor:
1. Boot mode
2. Test mode
3. Norm mode
Boot moda tıklayınca boot şifresi istiyor, elimizdeki şifreler işe yaramıyor.
Diğerlerinde ise H16AV2 yazıyor ve önce kullanıcı adı soruyor, giriyorsun, şifre istiyor ve yine bizdeki şifreler işe yaramıyor. Ne yapabiliriz yetki yükseltmek için? (Github'a yedek aldım bazı kısımlarının.) @Recep Baltaş @Ferdi Burak

Ben modem kendi modemi incelerken şahsen farklı bir kullanıcıya rastlamamıştım. Gizli sayfa da gözükmüyor root kullanıcısının erişemediği. Neredeyse her şeyi analiz ettim. En yetkili kullanıcı varsa bunu nerden buldunuz ve hangi işlemi yapmak istiyorsunuz veya erişemediğiniz bir yer mi var?

Çünkü eğer sistem üzerinde daha yetkili bir kullanıcı arıyorsanız en yükseği elde ettiğimiz root. Web panel için konuşuyorsak sadece bir adet yetkili kullanıcı ve şifresi gözüküyor gibi.

Son düzenleme:
Shadow ve passwd içerisinde görünüyor. Evet, arayüzde yetkiliyiz ama shell tarafında yetkimiz doğru düzgün yok. Değiştirmeye izin vermiyor; ayrıca TTL içerisinden giriş yapamıyoruz elimizdekilerle. Amacım OpenWRT'yi çalıştırmayı denemek RAM'de. Performans sorunları sebebiyle emekli ettim cihazı, bazı denemeler yapmak istiyorum.

Cihazın bırakın üzerinde değişiklik yapmayı, üzerindeki bazı şeyleri alırken bile modemim çöktü ve kendini sıfırladı. Büyük ihtimal brick veya çökme ile sonuçlanacağını düşünüyorum hocam. Passwd içerisinde sadece root ve anybody gözüküyor. 3. bir kullanıcı gözükmüyor.

Bende bu şekilde görünüyor:
"Root:$5$qGmxLn8v$h0UhNYKjCJkUcI4cRa7JwxKtv0c9vk3RC6oaFnovms.:12086::99999:::: nobody:*:12084:0:99999:7::: Root:x:0:0:root:/root:/bin/sh nobody:x:99:99:Nobody:/:/sbin/nologin"
Acaba yanlış mı diye kontrol ettim hashleri kesinlikle farklı Root diye ayrı bir kullanıcı var.

Bende bu şekilde görünüyor:
"Root:$5$qGmxLn8v$h0UhNYKjCJkUcI4cRa7JwxKtv0c9vk3RC6oaFnovms.:12086::99999:::: nobody:*:12084:0:99999:7::: Root:x:0:0:root:/root:/bin/sh nobody:x:99:99:Nobody:/:/sbin/nologin"
Acaba yanlış mı diye kontrol ettim hashleri kesinlikle farklı Root diye ayrı bir kullanıcı var.
Yanlışınız var bence hocam. Attığınız passwd'de UID zaten 0 tanımlanmış. İki dosyada da birer root satırı var. Eğer ikinci bir kullanıcı olsaydı bizim passwd'de x ile işaretlenmiş hash alanımız shadow'da gözüküyorsa ya bizim kullanıcımızın hash değeri kayıp -ki kayıp olsa giriş yapamazdık- ya da ikinci kullanıcı yok.

Yanlışınız var bence hocam. Attığınız passwd'de UID zaten 0 tanımlanmış. İki dosyada da birer root satırı var. Eğer ikinci bir kullanıcı olsaydı bizim passwd'de x ile işaretlenmiş hash alanımız shadow'da gözüküyorsa ya bizim kullanıcımızın hash değeri kayıp -ki kayıp olsa giriş yapamazdık- ya da ikinci kullanıcı yok.
Peki, neden yetki hatası alıyoruz? TTL ile giriş yapamama sebebimiz nedir? Nasıl aşabiliriz? AI çipi söküp modlayıp geri takmayı öneriyor, sizin fikriniz nedir?

Yetki hataları sistemin kendisinin kısıtlı olmasından veya dosya bozulmalarından kaynaklanıyor olabilir. Çünkü zaten tüm dosya sistemine erişmişsiniz. Yetki hatası nasıl olsun? UID'niz 0. Daha yetkilisi yok. Zaten oldukça eski bir Linux ve BusyBox sürümüne sahip. Çoğunlukla read-only bir sistem. Boot şifresi ise sistemden bağımsızdır genelde.

Yetki hataları sistemin kendisinin kısıtlı olmasından veya dosya bozulmalarından kaynaklanıyor olabilir. Çünkü zaten tüm dosya sistemine erişmişsiniz. Yetki hatası nasıl olsun? UID'niz 0. Daha yetkilisi yok. Zaten oldukça eski bir Linux ve BusyBox sürümüne sahip. Çoğunlukla read-only bir sistem. Boot şifresi ise sistemden bağımsızdır genelde.
OpenWRT nasıl olacak denemek istiyorum, nasıl ilerleyebiliriz ?