xqwertyx

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Türk Telekom fiber bağlattım, modem olarak Zyxel EX3501-T0 verdiler. Evde önceden kullandığım Zyxel DX3300-T1 modemim vardı. İkisi de MPro Mesh destekliyor görünüyor.

Hedefim:

• EX3501-T0 ana modem olacak (fiber ona takılı)
  • DX3300-T1 kablosuz mesh uydu olacak

Denediğim şeyler:

• DX3300-T1’i sıfırlayıp uydu moduna aldım
  • WPS ile eşleştirme yaptım, görmedi
  • Wi-Fi ile elle bağlamayı denedim, olmadı
  • Köprü moduna aldım, işe yaramadı
  • Firmware’leri güncelledim

Ama hâlâ mesh bağlantısı kurulamıyor.

Acaba EX3501-T0 sadece belirli uydu modellerini mi destekliyor?

Yoksa bu iki cihaz birlikte çalışabilir mi?

Ethernet kablosu çekemem, kablosuz mesh yapmak istiyorum.

Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler 🙏

EX3501-T0 ile VMG3625-T50B modemi mesh ile birbirine bağlamıştım. Yaptıklarım VMG3625-T50B modemde MPro Mesh ayarını açtım, Repeater(Tekrarlayıcı) moda aldım ve Onboard butonuna tıkladım. Sonra önceden ayarladığım EX3501-T0 (MPro Mesh açtım sadece) modeminde WPS düğmesine bastım. Sonrasında ikisi birbirine otomatik bağlandı.

EX3501-T0 ile VMG3625-T50B modemi mesh ile birbirine bağlamıştım. Yaptıklarım VMG3625-T50B modemde MPro Mesh ayarını açtım, Repeater(Tekrarlayıcı) moda aldım ve Onboard butonuna tıkladım. Sonra önceden ayarladığım EX3501-T0 (MPro Mesh açtım sadece) modeminde WPS düğmesine bastım. Sonrasında ikisi birbirine otomatik bağlandı.
Repeater moda nasıl aldınız hocam? Hatırlıyor musunuz?

Repeater moda nasıl aldınız hocam? Hatırlıyor musunuz?
Modem arayüzünde sağ üst köşedeki 3 çizgi ->Ağ Ayarları -> Kablosuz. O ekranda yine ekranın sağ üst tarafına doğru "Operation Mode" var.
1753571056463.webp

Ek olarak ben ilk defa yaparken şu rehberden yardım almıştım. Belki sizede yardımcı olur.

Son düzenleme:
Modem arayüzünde sağ üst köşedeki 3 çizgi ->Ağ Ayarları -> Kablosuz. O ekranda yine ekranın sağ üst tarafına doğru "Operation Mode" var.Eki Görüntüle 167383

Ek olarak ben ilk defa yaparken şu rehberden yardım almıştım. Belki sizede yardımcı olur.

Benim modemde o ayar yok maalesef.