Hayır rahatsız etmiyorsunuz. Mesh sitemler ayrı ya onlardan alcaksınız. Ya da bir router alcaksınız. Bu attığım router, normalde bundan alıp firmanın verdiği cihaz yerine kullanıyor insanlar ama sizin alan geniş 300m2 olduğu için ya bunu alıp Telekom’un cihazına ethernet kabloyla bağlayıp router yerine acces point modunda kullanacaksınız. İnternet’i Telekom’un cihazından alıp yo linki daha uzağa kurarak faydalanabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımınız için hocam.

Bu router bireysel olarak bile düşük performans kalırken kurumsal kullanımı kaldıracak kapasitede değil. 4-5 kişilik evler için üretilmiş. 32 çok fazla. Ofise mesh sistem lazım. Mesh kurun rahatlayın.

Bu router bireysel olarak bile düşük performans kalırken kurumsal kullanımı kaldıracak kapasitede değil. 4-5 kişilik evler için üretilmiş. 32 çok fazla. Ofise mesh sistem lazım. Mesh kurun rahatlayın.
Hocalarım elimizde şöyle bir modem daha var mış. Bunu da ek olarak bağlamak sizce çözüm olur mu yoksa harcama yapmalı mıyız?

Dosya Ekleri

• 20251218_190720.webp
    20251218_190720.webp
    2 MB · Görüntüleme: 17
Teşekkür ederim hocam, o halde yeni sistem alalım. Bütçeyi sordum ve yaklaşık 5000 dediler. Sizin önerdiğiniz amazondaki modemi tek başına alsak yeterli olur mu?
Hocam bilmiyorum ki, ortamını bilmiyorum. 300 M2 dedin. Tamamen açık alan mı duvar var mı ? Varsa çok kalın duvarlar mı? Cihazı konumlandıracağınız yer de önemli. Önerdiğim cihaz; AX73, 5 GHz bandında 128, 2.4 GHz bandında 96 cihaz bağlantısı sağlamakta.

Acces Point modunda kullanacaksanız, Firmanın cihazından uzağa konulacağı için ara mesafe için hesaplayıp iki cihaz arasında kullanmak üzere CAT6 kablo almanız iyi olur.

Hocam bilmiyorum ki, ortamını bilmiyorum. 300 M2 dedin. Tamamen açık alan mı duvar var mı ? Varsa çok kalın duvarlar mı? Cihazı konumlandıracağınız yer de önemli. Önerdiğim cihaz; AX73, 5 GHz bandında 128, 2.4 GHz bandında 96 cihaz bağlantısı sağlamakta.

Acces Point modunda kullanacaksanız, Firmanın cihazından uzağa konulacağı için ara mesafe için hesaplayıp iki cihaz arasında kullanmak üzere CAT6 kablo almanız iyi olur.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Eski modemi Türk Telekoma geri vereceğiz. Direkt sizin önereceğiniz modemi kullanacağız.

Modem kurumun ortasında bulunuyor ve etrafında 3 oda var, hiçbirinde kolon yok. Şu anki modem bile kurumun her yerinde çekim alanına sahip ama bağlantı problemi yaşanıyor.

Sizin de söylemlerinize göre önerdiğiniz modemi tek başına kullanmak anlık 30 WIFI kullanıcısı için yeterli olur diye düşünüyorum. Bu konuda hemfikir misiniz hocam?