ZyXEL EX3501-T0 OpenWrt sonuçları

astral0

Üyecik
ZyXEL EX3501-T0 (FiberHGW) üzerinde OpenWrt çalışıyor.

Elimdeki Türk Telekom ZyXEL EX3501-T0 modemine OpenWrt (Linux 6.18 snapshot) taşıdım. İçindeki Airoha EN7523 için hazır destek yoktu; Ethernet, USB, Wi-Fi ve donanım NAT için kendi yamalarımı yazdım. Cihaz şu an kendi flash'ından OpenWrt ile açılıyor, stok yazılım ikinci bankta yedek olarak duruyor.

Stok yazılım: EX3501-T0-V0.9-241101 (1 Kasım 2024 derlemesi; Linux 4.4.115, EcoNet SDK 7.3.267, U-Boot 2014.04 + ZyXEL zloader 2.4.6). Denediğim tek sürüm bu; farklı sürümlerde Bootloader davranışı değişmiş olabilir.
Şu an çalışanlar:
  • İki çekirdek aktif, 4X Gigabit Ethernet (1 WAN + 3 LAN), Switch port LED'leri.
  • Wi-Fi 6 (MT7916) 2.4 + 5 GHz, WPA2.
  • USB bellek (exFAT), güç/WAN/USB LED'leri, WPS/WLAN/Reset tuşları.
  • Donanım NAT (PPE) offload, LuCI arayüzü, sysupgrade ile güncelleme.
Testler (iperf3, 10 S, TCP, NAT üzerinden):
Test
Sonuç
Kablolu NAT yükleme / indirme:
898 / 944 Mbit/s.
Kablolu NAT, 4 akış indirme:
948 Mbit/s.
Aynı test, donanım offload kapalı:
~500 Mbit/s.
Wi-Fi 5 GHz indirme (telefon):
~700 Mbit/s.
Fiş çek-tak sonrası açılış:
~40 S, ayarlar korunuyor.
Bilinen hatalar ve eksikler:
  • 2.4 GHz ve 5 GHz LED'leri yanmıyor: LED'ler Wi-Fi kartının kendi pinlerinden sürülüyor, sürücü LED'i tanıyor ama doğru pin eşlemesi henüz bulunamadı.
  • Wi-Fi hızı ~700 Mbit/s'te CPU'ya takılıyor; kablolu taraftaki gibi donanım offload (WED) henüz yok.
  • Telefon (VoIP) portu desteklenmiyor.
  • WAN şu an test için statik IP; gerçek ISS bağlantısı (DHCP/PPPoE, VLAN) henüz denenmedi.
  • Uzun süreli kararlılık testi yok (şimdilik saatler mertebesinde çalıştı), IPv6 offload ve USB 3.0 hızı ölçülmedi.
  • Yamalar henüz upstream kalitesinde değil; temizleyip GitHub'a koymayı planlıyorum.
ÖNEMLİ NOT
Bu proje tamamen yapay zekâ tarafından yapıldı, gerçek testlere geçemedim ve daha çok kararsız

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…