Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

b97

Başarılı
Merhaba. ZyXEL VMG3625-T50B modeme Fiber bağlantı kurulumu yapmak istiyorum. Dün gece Hızlı kurulum ile Türk Telekom'un bana vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifreyle kurulumu gerçekleştirdim fakat İnternet ışığı kırmızı yanıyor ve internete bağlanamadım. Daha öncelerin de bu modemi VDSL internetim de problemsiz kullanıyordum ve kendim kurulumunu yapabiliyordum fakat Fiber'e geçince aynı şekilde kurulum yapmama rağmen internet alamadım. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ek olarak: Türk Telekom da görevli arkadaşlar ZyXEL cihazımın fiber uyumlu olmadığını ve Türk Telekom cihazları dışında başka bir cihaz ile internet bağlantısı alamayacağım gibi şeyler söylediler bu gibi durumlardan ötürü internete bağlanamıyor olabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çalışanların dedikleri zırvadan ibaret.
GPON cihazından modemdeki mavi girişe mi taktın?
Herhalde vlan ID 35 yap düzelir.
Ya da sana verilen modemin MAC adresini yazman lazım modeme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@DogancanYr, Gpon cihazı dediğiniz modemin bulunan Fiber interneti Ethernet kablosuyla modeme aktardığım cihazı mı diyorsunuz? Eğer öyleyse Gpon dediğiniz cihazdan cıkan Ethernet kablosunu ZyXEL modemin arkasında ki mavi girişe taktım evet.
Modem ara yüzünde ki VLan ayarlarını değiştirmemiştim onu da deneyeceğim.

VLan'i 35 yaptım ve sorun çözüldü. Dünden beri bununla uğraşıyordum teşekkürler.