Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tekugu

Becerikli
Merhaba,
ZyXEL VMG3625-T50B modemin son versiyon yazılım güncellemesini yapmak istiyorum. Bendeki mevcut sürüm V5.50(ABPM.7.3)G0, ZyXEL resmi sitesinden yeni güncelleme versiyonu 5.50(ABPM.9.4)C0 indirdim. Zip'ten çıkardıktan sonra .bin dosyasını yüklemek istediğimde hata alıyorum. Modem herhangi bir internet sağlayıcıdan alınmadı. Hepsiburada üzerinden almıştım. Güncelleme nasıl yapabilirim. Bu sürümde de bir sorun yok açıkcası sadece güncel versiyon daha iyi olur diye düşündüğümden güncellemek istedim. Önerileriniz ve çözüm yolu tavsiyeleriniz varsa sevinirim.
1751136678163.webp

Çözüm
Bu arada aynı modemi kullanıyoruz sanırım. Bende sorun yok son sürüm yüklü.
Biraz araştırma yaptıktan sonra sorunu çözdüm.
Zyxel modemlerde ID koruması olabiliyormuş. FWID ve Model kontrollerini şu şekilde devre dışı bıraktım ve güncel yazılımı yükledim.

Belki başka biriside aynı sorunu yaşarsa;
1. Putty programını indirip
  • Host Name: 192.168.1.1
  • Port: 23
  • Connection Type: Telnet seçiliyor.
2. Arayüzde giriş yapıp "admin" sonra modem arayüz şifrenizi girip.
3.
Kod:
zycli fwidcheck off
zycli modelcheck off
4. Exit komutuyla çıkış yapıyoruz.
5. Modem arayüzünden güncelleme dosyasını yükleyip cihazı sıfırlamayla güncel sürüm kurulmuş oluyor.
Bu arada aynı modemi kullanıyoruz sanırım. Bende sorun yok son sürüm yüklü.
Biraz araştırma yaptıktan sonra sorunu çözdüm.
Zyxel modemlerde ID koruması olabiliyormuş. FWID ve Model kontrollerini şu şekilde devre dışı bıraktım ve güncel yazılımı yükledim.

Belki başka biriside aynı sorunu yaşarsa;
1. Putty programını indirip
  • Host Name: 192.168.1.1
  • Port: 23
  • Connection Type: Telnet seçiliyor.
2. Arayüzde giriş yapıp "admin" sonra modem arayüz şifrenizi girip.
3.
Kod:
zycli fwidcheck off
zycli modelcheck off
4. Exit komutuyla çıkış yapıyoruz.
5. Modem arayüzünden güncelleme dosyasını yükleyip cihazı sıfırlamayla güncel sürüm kurulmuş oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm