Yüz yüze derslerin pandemi sırasında darbe alması eğitim ve teknoloji sektörlerindeki pek çok kişinin yıllardır savunduğu bir gerçeğin altını çizdi: Buluta geçiş çok önemli ve kaçınılmaz.
Farkında olsun ya da olmasın akıllı telefonlarını düzenli olarak kullanan öğretmenler zaten aktif birer bulut kullanıcısı. Sadece normalde yaptıklarını, derslerini yönetirken nasıl uygulayacaklarını öğrenmeleri gerekiyor.
Peki bulut nedir?
En basit ifadeyle bulut, internet üzerinden erişilebilen bir dizi sunucudur. Kuruluşlar, çoğumuzun günlük olarak kullandığı web sitelerini ve uygulamaları barındırmak için buluttan yararlanır. Eğitimde, ders içeriğini Google Classroom veya Microsoft Teams aracılığıyla paylaştığımızda, bulut beyaz tahtalara talimatlar yazdığımızda veya sınıflara erişilemediğinde evdeki öğrencilere ulaşmak için bir video görüşmesine atladığımızda bulut devreye giriyor.
Okullar, harmanlanmış yüz yüze ve hibrit sınıflar için buluttan nasıl yararlanabilir?
Pek çok ülkedeki eğitim sistemleri, sınıflarını sanal olarak uzaktaki öğrencilere kadar genişletmek için halihazırda bulut hizmetlerine geçti. Bu, okullardaki aktif bulut hizmeti kullanıcılarının istikrarlı artışıyla iyi şekilde yansıtılan bir trend haline geldi.
Kesintisiz öğrenme
Bulutu kullanmak bir okulun operasyonel dayanıklılığını önemli ölçüde artırabilir. Okulun geçici olarak kapatılması durumunda, yönetimin hızla uzaktan veya hibrit eğitim yöntemlerine geçiş yapması öğrencinin ilerlemesinin kesintisiz kalmasını sağlayabilir.
Bulut tabanlı öğrenme yönetim sistemleri ve çevrimiçi eğitim kaynakları fiziksel olarak kampüsle sınırlı olmadığından öğretmenler ve öğrenciler ders materyallerine erişimlerini asla kaybetmezler. Ders içeriklerini okul tarafından verilen cihazlarına kolayca indirebilir ve video konferans yoluyla derslere katılabilirler.
Daha geniş erişim
Bulutu kullanmak sınıfları açarak okullara daha geniş bir öğrenci ve öğretmen yelpazesine uyum sağlayacak daha fazla sanal alan sağlıyor. Video konferansın gücünden yararlanmak, yalnızca eğitim kurumlarının saha dışındaki öğrencilere ders sunmasına izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda birden fazla öğrenci grubuna aynı anda hitap edebilecek uzaktan eğitmenleri ve endüstri uzmanlarını davet etme fırsatları da sunuyor.
Gerçek zamanlı etkileşim
Bulut beyaz tahtalar ve diğer çevrimiçi üretkenlik araçları, öğrencilerin gerçek zamanlı olarak fikir alışverişinde bulunmalarına ve ortak projeler üzerinde birlikte çalışmalarına olanak tanıyor. Öğrencilerin sınıf arkadaşlarını nadiren şahsen görebildikleri tamamen uzaktan öğrenme ortamlarında, bu araçlar onlara birbirleriyle etkileşime girmeleri için bir yol sağlayarak, birlikte öğrenirken akranlarıyla sosyalleşmelerine olanak tanıyor.
Ters Yüz Sınıflar
Ders içeriğinin buluta taşınması aynı zamanda okulların, mezunları 21. yüzyıl becerileriyle donattığı bilinen etkili bir aktif öğrenme stili olan ters yüz öğrenmenin benimsemesini de kolaylaştırıyor.
Bu senaryoda öğrenciler, okulun onlara sağladığı bulut tabanlı içeriği kullanarak kendi kendilerine çalışmaya teşvik ediliyor. Öğretmenler daha sonra öğrencilerin fikirleri sentezlemesine ve öğrendikleri kavramların pratik uygulamalarını keşfetmelerine yardımcı olan etkinliklere ev sahipliği yapmak için sınıf oturumlarını kullanan kolaylaştırıcılar haline geliyorlar.
Daha iyi teknoloji okuryazarlığı
Bulutu eğitim için kullanmak aynı zamanda hem öğrencilerin hem de öğretmenlerinin teknolojiye daha iyi alışmalarına yardımcı oluyor. Bu, donanım ve yazılımın nasıl çalıştırılacağına ilişkin bilgileriyle sınırlı değil; aynı zamanda yaratıcılıklarını da geliştiriyor.
Okulunuz bulutu benimseme açısından hangi aşamada olursa olsun BenQ sizi destekleyebilir. İster Google Workspace ve Office 365 gibi bulut tabanlı platformları, isterse de öğretim için Microsoft Office gibi yerel olarak yüklenmiş programları kullanıyor olun, daha ilgi çekici yüz yüze dersler ve karma öğrenme oturumları için BenQ Board akıllı tahtalara bulut dosyalarını ve uygulamalarını kolayca yükleyebilirsiniz.
Nasıl yapılacağını öğrenmek için web sitemizi ziyaret edebilir ve BenQ Board akıllı tahtaların tüm özelliklerini inceleyebilirsiniz.