NVIDIA’nın en son DLSS 4 eklentisiyle birlikte geliştiriciler, Unreal Engine 5’in en güncel sürümünü kullanarak projelerine ya da oyunlarına gelişmiş yapay zekâ destekli görüntü yükseltme teknolojisini entegre edebilecek.
NVIDIA, Geliştiricilere Yeni Nesil Yükseltme Teknolojisini Sunuyor
NVIDIA’nın ocak ayında GeForce RTX 50 serisi ekran kartlarıyla birlikte tanıttığı DLSS 4, artık Unreal Engine 5 projelerinde de kullanılabiliyor. Yapay zekâ tabanlı bu görüntü yükseltme teknolojisi, oyun performansını önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip. DLSS 4’ün bazı gelişmiş özellikleri, yalnızca RTX 50 serisi kartlara özel olsa da genel olarak tüm RTX GPU’larla uyumlu çalışıyor ve yeni NVIDIA Transformer modelinin sağladığı gücü kullanıyor.
DLSS 4, yalnızca NVIDIA’nın resmi eklentileri aracılığıyla oyun geliştiricileri tarafından entegre edilebiliyor. Hâlihazırda pek çok modern oyun motoru DLSS desteğini sunarken Unreal Engine 5’in yalnızca önceki sürümleri (5.0 serisi) DLSS 4 desteğine sahipti. Artık Unreal Engine 5.5 ve 5.6 sürümleri de kendi özel DLSS 4 eklentilerine kavuştu. Böylece geliştiriciler, oyunlarını daha verimli şekilde optimize etme imkânı elde edebilecekler.
Geçtiğimiz ay yayınlanan Unreal Engine 5.6, önceki sürümlere kıyasla önemli performans iyileştirmeleri sunarak hem CPU hem de GPU verimliliğini ciddi şekilde artırıyor. DLSS 4 ile birlikte gelen Transformer tabanlı yükseltme teknolojisi; Kare Oluşturma, Çoklu Kare Oluşturma, Işın Yeniden Yapılandırma ve Süper Çözünürlük gibi gelişmiş özelliklerle birleştiğinde geliştiricilere güçlü bir optimizasyon avantajı sağlıyor.
NVIDIA’nın Transformer modeli, birkaç gün önce beta sürecinden çıkarak resmen kullanıma sunuldu. Yapılan testlerde bu modelin önceki nesillerde kullanılan CNN tabanlı DLSS 1, 2, 3 ve 3.5 modellerine kıyasla yaklaşık %20 daha az VRAM tükettiği görüldü. Transformer, yalnızca daha düşük kaynak kullanımıyla değil; aynı zamanda daha yüksek görsel kaliteyle de dikkat çekiyor. Şimdi ise bu modelin Unreal Engine 5.6’da kullanılabilir hâle gelmesiyle geliştiriciler, oyunlarını daha verimli şekilde optimize edebilecek ve oyunculara daha üstün bir görsel deneyimi daha az donanım yüküyle sunabilecek.
Kaynak: wccftech.com