tumu

Başarılı
Yer
Antalya
Şu an 10. Sınıfım. 9'um biraz daha iyi geçti az çok bir şeyler biliyorum. Ama bu sene sadece yazililara calistim. Pkob, polinom falan yok ben de. Size 2 sorum var.

İlki yazdan itibaren başlayarak derece yapmam mümkün mü bu temelle?

İkincisi senenin geri kalanında kalan konulara mi odaklanayim yoksa geriye dönüşler yapayım mı? Benim aklımda kalan konuları adam gibi halledip yazın da YKS odaklı çalışma planı vardı. Sizce nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an 10. sınıfım. 9'um biraz daha iyi geçti az çok bir şeyler biliyorum. Ama bu sene sadece yazililara calistim. Pkob, polinom falan yok ben de. Size 2 sorum var.

İkincisi senenin geri kalanında kalan konulara mi odaklanayim yoksa geriye dönüşler yapayım mı? Benim aklımda kalan konuları adam gibi halledip yazın da YKS odaklı çalışma planı vardı. Sizce nasıl olur?

Temel mesele: Evet, bu temelle derece yapılır. Ama nasıl?

9 ve 10. sınıfı sil baştan tekrar et. Özellikle matematik ve fen konularına odaklan. Temel sağlam olmadan ilerleyemezsin.

11. sınıf konularını sakın boş geçme. Okulda ne işleniyorsa öğrenmeye çalış.

Yaz tatili = YKS kampı. Günde en az 8-10 saat çalışmaya kendini alıştır.

Kaynak seçimi önemli. MEB (milli eğitim bakanlığı) kitapları + güvendiğin YKS yayınları yeterli.

Bol soru çöz, deneme çöz. Ne kadar çok soru çözersen o kadar iyi.

Planlı çalış. Plansız gemi, kaptansız deniz misali olursun.

Pes etme. Zorlanacaksın ama yılmadan devam edersen başarırsın.

Kalan konular vs. geri dönüş: İkisi de önemli. Hem güncel konuları öğren hem de eski konuları tekrar et. Dengeli bir şekilde ilerlemelisin.

Şu an 10. Sınıfım. 9'um biraz daha iyi geçti az çok bir şeyler biliyorum. Ama bu sene sadece yazililara calistim. Pkob, polinom falan yok ben de. Size 2 sorum var.

Gerı dönüş yap önce geçen konuları bir güzel harmanla ve TYT özelinde ilerle. 12. sınıfta TYT'yi iyi yaparsan tüm vaktin AYT'ye kalacak ve netlerin de gayet yüksek seviyelere ulaşacak.

Ve evet derece yapılır bu kadar sürede.
Azimli ve disiplinli çalışma ile her şey mümkündür.

Temel mesele: Evet, bu temelle derece yapılır. Ama nasıl?

9 ve 10. sınıfı sil baştan tekrar et. Özellikle matematik ve fen konularına odaklan. Temel sağlam olmadan ilerleyemezsin.

11. sınıf konularını sakın boş geçme. Okulda ne işleniyorsa öğrenmeye çalış.

Yaz tatili = YKS kampı. Günde en az 8-10 saat çalışmaya kendini alıştır.

Kaynak seçimi önemli. MEB (milli eğitim bakanlığı) kitapları + güvendiğin YKS yayınları yeterli.

Bol soru çöz, deneme çöz. Ne kadar çok soru çözersen o kadar iyi.

Planlı çalış. Plansız gemi, kaptansız deniz misali olursun.

Pes etme. Zorlanacaksın ama yılmadan devam edersen başarırsın.

Kalan konular vs. geri dönüş: İkisi de önemli. Hem güncel konuları öğren hem de eski konuları tekrar et. Dengeli bir şekilde ilerlemelisin.
Bu yaz için 8-10 saat fazla değil mi hocam? 10dan 11e geçeceğim.