tolga69

Uzman
Aklımda Ford Mondeo 2.0 TDCI Titanium modeli bulunuyor. Konfor, sorunsuzluk ve yol tutuşu. Sizin de önerilerinize açığım.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Yalıtım konusunda fena bir araç değil ancak 2.0 TDCI motor da çok sessiz bir ünite sayılmaz. Yuvarlanma gürültüsü ve ufak tefek trim sesleri de mevcut. Aracı uzun vadeli mi düşünüyorsunuz? Eğer kısa vadede alıp satmayı düşünüyorsanız bu durum sizi üzebilir. İyi bir araba olmasına rağmen ikinci el piyasası oldukça yavaştır. Şanzımanı ıslak kavrama olsa bile mutlaka kontrol ettirilmeli. Sonuç itibarıyla D segment bir araç olduğu için parçaları pek ucuz değildir. Ek olarak bu araçlar makam veya şirket aracı olarak çok tercih edildiğinden kilometreleri genelde yüksek olur. Yıpranma payı da doğal olarak genellikle daha fazla oluyor.

MK5 kasa olanlara mı bakıyorsunuz, baktığınız araçlar kaç model? Tercihiniz illaki D segmenti mi olmalı? Otomatik vites mi bakıyorsunuz yoksa manuel vites de tercih listenizde var mı? Benzin veya dizel olması fark eder mi? Sağlıklı bir öneri yapabilmek için aslında konuyu biraz daha açmanız gerekiyor.

Yalıtım konusunda fena bir araç değil ancak 2.0 TDCI motor da çok sessiz bir ünite sayılmaz. Yuvarlanma gürültüsü ve ufak tefek TRIM sesleri de mevcut. Aracı uzun vadeli mi düşünüyorsunuz? Eğer kısa vadede alıp satmayı düşünüyorsanız bu durum sizi üzebilir. İyi bir araba olmasına rağmen ikinci el piyasası oldukça yavaştır. Şanzımanı ıslak kavrama olsa bile mutlaka kontrol ettirilmeli. Sonuç itibarıyla D segment bir araç olduğu için parçaları pek ucuz değildir. Ek olarak bu araçlar makam veya şirket aracı olarak çok tercih edildiğinden kilometreleri genelde yüksek olur. Yıpranma payı da doğal olarak genellikle daha fazla oluyor.

MK5 kasa olanlara mı bakıyorsunuz, baktığınız araçlar kaç model? Tercihiniz illaki D segmenti mi olmalı? Otomatik vites mi bakıyorsunuz yoksa manuel vites de tercih listenizde var mı? Benzin veya dizel olması fark eder mi? Sağlıklı bir öneri yapabilmek için aslında konuyu biraz daha açmanız gerekiyor.

Evet, MK5 kasa 2017 model bir araç bakıyorum. Ancak model yılı konusunda takıntılı değilim, 2015 ya da 2016 olması da fark etmez. Babamda zamanında MK3 ghia X vardı, ben de o aracı kullanmıştım. O yüzden Mondeo'ya biraz daha yakınım. Segment konusunda herhangi bir zorunluluk yok, manuel ya da otomatik vites olması fark etmez. Yakıt tipi de önemli değil. Aracı uzun süre boyunca kullanmayı düşünüyorum.