Hocam, dizel benim kullanımıma uygun değil çünkü kullanımım kısa mesafe ve şehir içi ağırlıklı olacak. Yoksa 1.3 Multijet iyi motor. Ecoboost motorlar güncellendi. Eski nesil olanlar kronik sorunluydu ancak yeni nesiller hortumlarına varana kadar güncellenerek zincirli sisteme geçti. Hiçbiri alınmaz demek biraz haksızlık olur.

Bir tanıdığımda Egea var, bakımdan bakıma sadece yağı değişiyor ve herhangi bir yağ yakma sorunu yaşamıyor. Sonuçta atmosferik araçlar tabii ki fazla yakıt yakıyor, ben de bunu zaten göze aldım.

Beklentim çok yüksek değil, yoksa giulietta kesin olarak radarımda olurdu.

O zaman 1.4 Egea mantıklı hocam size. Ben birazcık eğlence sevdiğim için 136'lık accent blue alırdım muhtemelen tabii onu da söylemeden geçmeyeyim:sırıt:

Son düzenleyen: Moderatör:
Egea çok mantıklı kalıyor bu arada. Ama kullanım amacına göre bence Clio. Tekrar belirtmek istedim.

Açık konuşmak gerekirse bana da öyle geliyor. Bu Egea modellerinde en sevmediğim detay cam açma tuşlarının çok uzak kalmasıdır, bunu nasıl böyle dizayn ettiklerini anlamak mümkün değil. Ne zaman bu araca binsem tasarlayan mühendislerin kulaklarını çınlatıyorum çünkü tuşlar hem kalitesiz hem de çok uzak. Bana göre de Clio ve Egea seçenekleri daha ağır basıyor.

O zaman 1.4 Egea mantıklı hocam size. Ben birazcık eğlence sevdiğim için 136'lık accent blue alırdım muhtemelen tabii onu da söylemeden geçmeyeyim:sırıt:

Çok kullandım hocam zamanında, onlarda da 2018 model üstü yok. Yol tutuş hak getire zaten. :LOL:

Konuya dönüş sağlayayım hocam şu araba yıkama işi bitince. Tüm arabaları eksiğiyle, gediğiyle yorumlayalım.

Bekliyorum müsait olunca yorumlarını.

Yol tutuşundan ziyade arabada fren namına bir şey yok. Kapıyı açıp ayakkabılarımı yere sürtsem daha hızlı durdururum arabayı.
Bana göre de Clio ve Egea seçenekleri daha ağır basıyor.
Clio'nun en büyük avantajı, Egea'ya göre iç mekan kalitesi ve konfor. Ha bunlar Clio'da da çok iyi değil ama Egea'ya göre daha iyi.

Yol tutuşundan ziyade arabada fren namına bir şey yok. Kapıyı açıp ayakkabılarımı yere sürtsem daha hızlı durdururum arabayı.

Biliyorum, çok kötülemek gibi olmasın diye detaya girmek istemedim. Bakma sen, Egea da aslında B+ bir araç. C segmenti diyoruz ama tam değil aslında. Beklentiyi yüksek tutmadıkça hem Clio hem Egea güzel iş yapıyor.

Biliyorum, çok kötülemek gibi olmasın diye detaya girmek istemedim. Bakma sen, Egea da aslında B+ bir araç. C segmenti diyoruz ama tam değil aslında.
Kesinlikle. Özellikle sosyal medyada görüyorum bazen, adamlar Egea'ya sallıyor.

Türkiye şartlarında 0 olarak en mantıklı arabalardan birisi Egea'dır. Yol tutuşu fena değil yani. Çöp, alınmaz, teneke gibi diyen adamlar gerçekten "Araba cahili" statüsünde benim gözümde.

Ama Egea B ile C arası bir araç dediğin gibi. @Eagles

Son düzenleme:
Selamlar hocam,

Arabayı yıkadım da yine yağmur yağdı. Bendeki de şans işte. Her neyse,

Benim nacizane önerim senin gibi atmosferik seven birisine tabi ki de 1.4 Bayon olacak. G4LC motor tam teknik veri motoru, ne fazlası ne altı. 100 beygirin tamamını atmosferik şekilde verir. İçindeki 6 ileri tork konvertörlü şanzımanın ne kadar başarılı olduğunu birçok modelinde kanıtladı Hyundai. Bayon hızlı satılan bir araç olacaktır bu noktada. Yoksa Stonic önerirdim. O da hızlı satılıyor tabi, ama piyasa aracı kuzeni varken çok da mantıklı değil.

Hele ekonomik olsun istiyorsan BRC ve Prins LPG'lilerine bak derim. Biliyorsun, Hyundai grubunun 1.4 MPI'ları LPG ile son derece başarılı. Haricinde benzinli olması, rakiplerine kıyasla güçlü bir atmosferik olduğu için elbette fazla yakıt olarak dönecektir.

Golf 1.0 80 HP atmosferik ve manuel, bu aracın torku 93 civarında yani çok düşük.
Uzak doğu harici atmosferik motorlara bu devirde sıcak bakamıyorum hocam. 93Nm tork rampalarda sürekli vites düşüşü demektir.

Çok kullandım hocam zamanında, onlarda da 2018 model üstü yok. Yol tutuş hak getire zaten. :LOL:

Araba polodan daha hafif hocam Max bu kadar tutuyor:rofl: ayrıca nedense Turbo'lu araçlardaki o arkadan ittirme hissini yaşatmıyor accent blue. Gazı köklediğin zaman direkt ışınlanıyor ve ne ara o mesafeyi gittiğini anlamıyosun nedense :D

Bayon güzel araba da arkaya torsiyon koymasalar on numara olacak işte. Ama araca 5 kişi binince arkası çöküyor pek hissettirmiyor tabii torsiyonun sertliğini:LOL:

Kesinlikle. Özellikle sosyal medyada görüyorum bazen, adamlar Egea'ya sallıyor.

Türkiye şartlarında 0 olarak en mantıklı arabalardan birisi Egea'dır. Yol tutuşu fena değil yani. Çöp, alınmaz, teneke gibi diyen adamlar gerçekten "Araba cahili" statüsünde benim gözümde.

Ama Egea B ile C arası bir araç dediğin gibi. @Eagles

İşte söylüyoruz ama insanları pek inandıramıyoruz. Ben de hiç üstelemiyorum artık, siz bilirsiniz deyip geçiyorum. :rofl:

Selamlar hocam,

Arabayı yıkadım da yine yağmur yağdı. Bendeki de şans işte. Her neyse,

Benim nacizane önerim senin gibi atmosferik seven birisine tabi ki de 1.4 Bayon olacak. G4LC motor tam teknik veri motoru, ne fazlası ne altı. 100 beygirin tamamını atmosferik şekilde verir. İçindeki 6 ileri tork konvertörlü şanzımanın ne kadar başarılı olduğunu birçok modelinde kanıtladı Hyundai. Bayon hızlı satılan bir araç olacaktır bu noktada. Yoksa Stonic önerirdim. O da hızlı satılıyor tabi, ama piyasa aracı kuzeni varken çok da mantıklı değil.

Hele ekonomik olsun istiyorsan BRC ve Prins LPG'lilerine bak derim. Biliyorsun, Hyundai grubunun 1.4 MPI'ları LPG ile son derece başarılı. Haricinde benzinli olması, rakiplerine kıyasla güçlü bir atmosferik olduğu için elbette fazla yakıt olarak dönecektir.

Uzak doğu harici atmosferik motorlara bu devirde sıcak bakamıyorum hocam. 93Nm tork rampalarda sürekli vites düşüşü demektir.

Bayon beğeniyorum, bak o gözümden kaçmış. O modeli iyi önerdin. Özellikle 1.4 MPI manuel olanları olabilir gibi duruyor. Tork konvertörlü olan ve temizleri 1,5 milyona yaklaşıyor, anca manuel vitesini alabilirim. Manuel de olur, hatta biraz daha az yakmış olurum. Bak bir tane bütçeme uygun buldum gibi şimdilik.

Tüp işine hiç girmek istemiyorum, aslında en sevmediğim iştir. Eski nesil atmosferik araçlarıma bile taktırmamıştım.

Araba polodan daha hafif hocam Max bu kadar tutuyor:rofl: ayrıca nedense Turbo'lu araçlardaki o arkadan ittirme hissini yaşatmıyor accent blue. Gazı köklediğin zaman direkt ışınlanıyor ve ne ara o mesafeyi gittiğini anlamıyosun nedense :D

Bayon güzel araba da arkaya torsiyon koymasalar on numara olacak işte. Ama araca 5 kişi binince arkası çöküyor pek hissettirmiyor tabii torsiyonun sertliğini:LOL:

Arka tasarımı hariç, ben de beğeniyorum. Maalesef o kısım hiç hoşuma gitmiyor. :)