Bütçe
1.000.000-2.000.000 TL

TÜRK GAMBİTİ 23

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Bodrum
Selamlar! Bir sene sonrasına şu andaki bu bütçeye göre araç ayarlamaya çalışıyorum. Enflasyona karşı koruma konusunda önlemleri alacağım. Birkaç ay içerisinde tamamlamayamadığım sürücü kursunu da bititmeyi planlamaktayım. Aklımda Volvo S80 4.4 V8, VW Touareg ve Volvo S60 P2 2.4 T5 (Geartronic değil) modelleri aklımda. Çok sık arıza çıkarmayacak, uzun ömürlü bir şey olsa yeterli olur. Bütçem 2 milyon liraya kadar esneyebilir. Parayı bir şekilde ayarlarım. :) Sizler ne önerirsiniz?

Selam! Bir sene sonrasına şu andaki bu bütçeye göre araç ayarlamaya çalışıyorum. Enflasyona karşı koruma konusunda önlemleri alacağım. Birkaç ay içerisinde tamamlamayamadığım sürücü kursunu da bititmeyi planlamaktayım. Aklımda Volvo S80 4.4 V8, VW Touareg ve Volvo S60 P2 2.4 T5 (Geartronic değil) modelleri aklımda. Çok sık arıza çıkarmayacak, uzun ömürlü bir şey olsa yeterli olur. Bütçem 2 milyon liraya kadar esneyebilir. Parayı bir şekilde ayarlarım. :) Sizler ne önerirsiniz?

Volvo S60 1.5 T3 alabilirsin hocam bu bütçeye.
Çok arıza çıkarmasın demişsin bu saydığın arabaların emin ol yürütme maliyetleri alır başını gider sağlam paralar harcamak zorunda kalırsın.

SUV olarak D segmenti demişsin Skoda Kodiaq bakabilirsin temizini yakalayabilirsen.
Onların da fiyatları biraz yüksek olabilir bu bütçeye anca 1.4 TSİ falan bulursun. Touareg falan hele o airmatic süspansiyonları bozuldu mu ayvayı yedin çok maliyetli.

Makyajlı W204 veya W205 1.6 benzin 156HP bakabilirsin. Termostat ve krank sensörü arızası problemleri var bilgin olsun.

Volvo S60 1.5 T3 alabilirsin hocam bu bütçeye.
Çok arıza çıkarmasın demişsin bu saydığın arabaların emin ol yürütme maliyetleri alır başını gider sağlam paralar harcamak zorunda kalırsın.

SUV olarak D segmenti demişsin Skoda Kodiaq bakabilirsin temizini yakalayabilirsen.
Onların da fiyatları biraz yüksek olabilir bu bütçeye anca 1.4 TSİ falan bulursun. Touareg falan hele o airmatic süspansiyonları bozuldu mu ayvayı yedin çok maliyetli.

Makyajlı W204 veya W205 1.6 benzin 156HP bakabilirsin. Termostat ve krank sensörü arızası problemleri var bilgin olsun.
Ben de çok sıcak bakamadım bu saaten sonra, bu sebeple Renault 5 E-Tech'e yöneleceğim gibi duruyor. Sıfır olsun bizim olsun yani en azından.

Ben de çok sıcak bakamadım bu saaten sonra, bu sebeple Renault 5 E-Tech'e yöneleceğim gibi duruyor. Sıfır olsun bizim olsun yani en azından.

Bu iyi bir mantelite, o saydığınız araçlardan bir tanesini alınca kenara bir miktar para ayırmanız şart. Mesela şu anda sıfır ve 2 milyon TL bandında Suzuki S-Cross veya Vitara mantıklı. Motor ve şanzıman gayet sağlam, donanımlar güzel ve tercih edilebilir.

Ek olarak D ve hele de E segment araçların yaşı ne olursa olsun parçaları çok ucuz değil, yürütmek bazen çok masraflı olabiliyor bu araçları. Segment farkları burada da ortaya çıkıyor. Mesela Volkswagen Phaeton çok harika bir araba ama adama bir araba parası daha harcatır, gerçi F segment bir araçtır kendisi.