2020 Model Polo'ya sahibim, makyaj harici kasa ve şasi 2024 model ile aynı. Eğer aile arabası olarak kullanacaksanız şehir içi üzmez fakat uzun yolda arka alanın konforu B segment olmasından dolayı aileye pek uygun değil. Şahsi fikrim B segmentin lideri olan bir araba fakat aile arabası olarak en azından C segment almanız gerekir diye düşünüyorum.
Yine de detaylı olarak değinmek gerekirse:
Motor:
1.0 TSI motor halk arasında dolanan "1.0 motor mu olur" laflarının tersine şuan piyasadaki çoğu sıfır arabaya; örnek: Corolla, toz yutturur. Turbo beslemeli olmasından ötürü hem torku yüksek hem de DSG sayesinde vites geçişleri çok konforlu. Tabiki amacınız yüksek sürat ise çok tavsiye etmem fakat otobanda arabayı zorlamadan 4 kişi çok rahat 150-160 seyir edebilirsiniz. Tek başınızayken limit size kalmış

Yakıt tüketimi ise iyi denebilecek seviyelerde. Şehir içi işe git gel ortalama 6.5 - 7.0 litre civarı yakıyorum.
Teknoloji:
Benim aracımda kablolu CarPlay mevcut, 2024 modellerde durum ne bilmiyorum fakat en azından kablosuz CarPlay arıyor artık insan. Bir kere alıştıktan sonra konforundan vazgeçmek zor oluyor. Onun dışında gösterge ekranı olsun, multimedya paneli olsun teknolojik olarak yeterli durumda. Bir eksiği yok. Park sensörleri otomatiklerde default geliyor diye biliyorum. Kamera hakkında bilgim yok. Eksiklik olarak, yine 2024 model hakkında bilgim yok fakat hız sabitleme arıyor gözlerim. Özellikle otobana gerçekten büyük konfor.
Konfor:
Burada çoğu araba sahibinin ikiye bölüneceği bir konuya değineceğim. Şahsen birçok farklı otomobil kullanmış biri olarak Alman otomobillerinin yapısını kendime daha uygun görüyorum. Japon ve Fransızlara kıyasla malzeme kalitesi ve konfor olarak Alman otomobillerini daha iyi seviyede görüyorum fakat dediğim gibi kişiden kişiye göre değişebilir. Oturma pozisyonu biraz daha yerde, japona kıyasla biraz daha kapalı fakat bana daha sportif geliyor. Corolla kullanırken bu konfora erişemiyorum. Aynı şekilde rakiplerine kıyasla, Clio ve Egea gibi, direksiyonu, sürüşü Polo'nun daha yumuşak. Sert olanı seven de var.
Bagaj olarak da 1 kabin + 1 büyük valiz yanında 3-4 çanta alıyor. Daha fazlasını test etmedim.
Malzeme ve Bakım:
Eskiden beridir DSG şanzıman sorunlu olarak görülüyor. Ben bunu şöyle örneklendirebilirim: piyasada çok geniş fiyat bandında 2013-2018 yılları arası BMW 3.20'ler var ve kime sorsanız sanayiden çıkmaz diyorlar. Fakat BMW o yıllarda belki de piyasanın en dayanıklı en sağlam motorlarını üretiyorlardı. Örneği verme sebebim, eğer arabayı, şanzımanı hor kullanırsanız bozulmaya daha müsait, fakat DSG şanzımanın nasıl kullanılacağını bilerek kullanırsanız ömürlük olur. Aynı şekilde motor da kendini kanıtlamış bir motor. Volkswagen olmasından kaynaklı çok fazla parçası ve ustası var. 2025 Temmuz ayında yaptırdığım periyodik bakım güvenilir bir özel serviste 4.500 TL civarı tutmuştu. Diğer markalar da benzer yerlerde.
Son tavsiyem:
- Eğer aile odaklı, az yaksın, gidişi üzmesin ve uzun ömürlü olsun diyorsanız bir önceki kasa Honda Civic önerebilirim.
- C segmente çıkabilirseniz temiz bir Golf 7 / 7.5 sizi çok mutlu edecektir. Bagajı geniş, motoru iyi. Üst paketlerinde teknolojik olarak eksikliği olmuyor.
- C segment alternatif olarak önceki kasa Astra'lar da güzel.
- B Segmentte kalacaksanız Clio, Egea yerine Polo'yu tercih ederdim.
- B Segment alternatif olarak 1.2 Corsa'ların fiyatı şuan çok uygun fakat kullanma fırsatım olmadı.