1.000.000 TL'ye binek araç önerisi

Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Mayıs veya haziran ayı gibi eve ikinci aracı almayı düşünüyorum, ciddi anlamda ihtiyaç oluyor. Tek araba yeterli değil. Biliyorsunuz, halihazırda ticari dizel otomatik bir aracım var. Şehir içi ağırlıklı, basit ve kullanımı kolay bir şey arıyorum. Hatta manuel seçeneği daha ağır basıyor, atmosferik ve manuel araçları seviyorum. Şimdi kafamda iki üç tane model var fakat emin olamadım. Mümkünse olabildiğince genç yaşta bir model düşünüyorum. Şimdi bu paralara Golf, Focus, Corolla ve Megane gibi modeller geliyor lakin onların kilometreleri ve kaza durumları uçmuş vaziyette. Çoğu şirket çıkması, filo kullanımı ya da koşturma aracı olarak kullanılmış. Birçoğunu eledim. Bütçe maksimum 1.1 milyon TL olabilir, önerilerinizi bekliyorum. Sizin de bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum. @pesimist34 @michaelscofield @Hamza Ensar Sağlam

Düşündüğüm modeller şunlardır:

Golf 1.0 80 HP atmosferik ve manuel, bu aracın torku 93 civarında yani çok düşük. Yoksa atmosferik arabayı devirli kullanırım, o konuda bir sıkıntım yok. Egea 1.4 manuel, basit, parçası ucuz, yürütmesi kolay ve turbo yok. Alırsam modelli bir araç gelmiş oluyor, ben bu aracı beğeniyorum. i20 Active turbo veya atmosferik, özellikle yerden yüksek yapısı beni cezbediyor ve tasarımı da hoşuma gidiyor ancak işte yaşı var. Clio 1.0 TCe manuel, çeyrek altın gibi bir araç.

@Eagles, şahsen bu seçenekler arasından Clio TCe ya da Egea tercih ederdim. Şehir içi için iyi ve sorunsuz araçlar. Bugün ilana koysan akşamına satarsın zaten, piyasası çok hızlı.

Konfor ve iç mekan kalitesi olarak Clio biraz daha ağır basıyor, ama Egea'dan iç yaşam alanı olarak daha küçük. Benim ilk tercihim Clio ikinci tercihim Egea olurdu herhalde.

Yine de biraz ihtiyaç meselesi. İkisi de genel olarak sorunsuz denilebilir. Araca sürekli 4-5 kişi binilecekse, bagaj önemliyse ve iç yaşam alanının büyüklüğü önemliyse Egea daha ağır basar burada.

Ama sürekli 4-5 kişi binmeyecekse, bagaj çok önemli değilse Clio tercih edilmesi daha mantıklı. Yalıtım olarak bence daha iyi. İç mekan kalitesi olarak da daha iyi.

Konu isteği ile biraz alakasiz, belki birimlerinin işine yarar;
Renault Megane 4 hatchback 1.5 DCi'lar bayağı iyi. Ben otomatiklerine bakmıştım bulunduğum konumlarda 1-1.5 milyon arası vardı. (icon)
Yanlış bilmiyorsam bunlar Fransa üretim. O yüzden Build ve şasesi daha rijit.
Volkswagen 1.0 eco TSI'lara (doğrusu neyse işte) "Turbo yüzünden yürüyor ve motor ufak, narindir bu" kafasında yaklaşanlar için güzel bir alternatif.

Son düzenleyen: Moderatör:

Özellikle Egea modelinin bagajı, hacmi ve yerden bir tık yüksek yapısı hoşuma gidiyor. Zaten genellikle bir kişi kullanacak, ticari aracı evdekilere vereceğim. Egea da zaten çeyrek altın gibi bir araç.

Clio 1.3 TCe motorlara yanaşamıyorum çünkü o motorları çok yıprattılar ve zaten kronik sıkıntıları da var. 1.0 TCe olan modeller ise çok daha mantıklı duruyor.

Polo da hoş araba ama 93 Nm tork değeri gerçekten antipatik geliyor, TSI motorlu olanların fiyatları ise uçuyor. @michaelscofield

Güzel araba ama onların da düşük kilometreli ve ilk sahibinden olanını almak lazım. Piyasada çok fazla şirket ve filo çıkması araç var, bunları ayırt etmek bazen gerçekten çok zorlaşabiliyor.

Özellikle Egea modelinin bagajı, hacmi ve yerden bir tık yüksek yapısı hoşuma gidiyor. Zaten genellikle bir kişi kullanacak, ticari aracı evdekilere vereceğim. Egea da zaten çeyrek altın gibi bir araç.
Bence bu durumda Clio daha mantıklı. Konfor ve yalıtım açısından Egea'dan daha iyi.
Polo da hoş araba ama 93 Nm tork değeri gerçekten antipatik geliyor, TSI motorlu olanların fiyatları ise uçuyor. @michaelscofield
Benimki TSI motor veriyim sana 1 milyona, sıkma canını.

Clio 1.3 TCe motorlara yanaşamıyorum çünkü o motorları çok yıprattılar ve zaten kronik sıkıntıları da var
Kesinlikle, termostat olayı can sıkıcı.

Son düzenleme:
Bence bu durumda Clio daha mantıklı. Konfor ve yalıtım açısından Egea'dan daha iyi.
Benimki TSI motor veriyim sana 1 milyona, sıkma canını.

Kesinlikle, termostat olayı can sıkıcı.

Arkadaşımda 1.3 TCe vardı, araba daha 29 bin kilometrede ve yetkili servis bakımlı olmasına rağmen kaçaklar mevcuttu. Tek sorun termostat değildi aslında, o da aracı satıp Focus aldı.

Polo DSG olmasaydı anında alırdım.

Linkteki manuel vitesli seçenek de aslında güzel bir tercih ancak fiyatı görüyorsun. O paraya C segmenti bir Focus Ecoboost alınır, bu yüzden o araç gereksiz ve aşırı pahalı.

Temiz 1.3 Egea. Golf gitmiyor, 1.4 Egea yağ yakıyor, Clio lıkır lıkır içiyor. Bizim arkadaşın C200 ve Clio'su vardı, Clio'nun depoyu fulleyince 350km gösteriyordu menzil. İ20 de arkadaşta var amarokla yarışıyor diyordu yakıtı. Ha ben olsam bu paralara guiluetta alırım yazacaktımda bu fiyatlar ne. Neyse siz aile aracı gibi düşünüyorsunuz anlaşılan. En makul 1.3 MultiJet Egea. Yarın aile aracı alacak olsam aynı sizin gibi düşünsem Egea alırdım şahsen. karşıma ilk çıkan

Ecoboost'ların hiçbiri alınmaz hocam bence, sorunlu motor onlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam, dizel benim kullanımıma uygun değil çünkü kullanımım kısa mesafe ve şehir içi ağırlıklı olacak. Yoksa 1.3 Multijet iyi motor. Ecoboost motorlar güncellendi. Eski nesil olanlar kronik sorunluydu ancak yeni nesiller hortumlarına varana kadar güncellenerek zincirli sisteme geçti. Hiçbiri alınmaz demek biraz haksızlık olur.

Bir tanıdığımda Egea var, bakımdan bakıma sadece yağı değişiyor ve herhangi bir yağ yakma sorunu yaşamıyor. Sonuçta atmosferik araçlar tabii ki fazla yakıt yakıyor, ben de bunu zaten göze aldım.

Beklentim çok yüksek değil, yoksa Giulietta kesin olarak radarımda olurdu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…