1.000 Mbps internet için modem tavsiyesi

Biraz araştırdığım kadarıyla OpenWrt kurulumu sonrası tamamen sansürsüz kullanabiliyoruz değil mi?
OpenWrt kurduktan sonra zapret paketini kurup ayarını yaparsanız tamamen sansürsüz şekilde kullanabilirsiniz. GoodbyeDPI'a gerek kalmaz, hem kablolu hem kablosuz her siteye erişebilirsiniz.
Önermiş olduğunuz Hopper'ı çok kez gördüm bunu satın aldığımızda evdeki modemi komple iptal edip Hopper'ı mı kullanıyoruz?
İsterseniz komple iptal edersiniz, isterseniz bridge (köprü) modunda kullanırsınız, karar sizin. Ben SOL modemini kullanmazdım.
Ek olarak sanırım Superonline fiber kullacı adını ve şifrelerini tüketicilerle paylaşmıyormuş bu bir engel mi bu ürüne geçmemize?
Evet SOL kul. adı ve şifreyi paylaşmıyor fakat bulma yöntemi mevcut.

Hocam peki aldığımızı varsayalım bahsettiğiniz modemleri, iyi bir rehber ya da anlatma şansınız var mıdır ?

Benim denediğim en iyi zapret ayarları bunlar zapreti kurduktan sonra nfqws option kısmından nfqws opt kısmına gelip bunları yapıştırıp kaydet sonra da save and apply deyip zapreti kullanmaya başlayabilirsin.
Kod:
# Basic TCP 443 for HTTPS (Discord, etc.)
--filter-tcp=443
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-ttl=2
--dpi-desync-fooling=badsum

# Basic UDP 443 (for QUIC / Discord voice)
--filter-udp=443
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-ttl=2

# UDP 443 with specific host filtering
--filter-udp=443 <HOSTLIST_NOAUTO>
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-ttl=2

# TCP 443 with specific host filtering
--filter-tcp=443 <HOSTLIST>
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-ttl=2

# Advanced HTTP (TCP 80) filtering with multisplit + md5sig
--filter-tcp=80 <HOSTLIST>
--dpi-desync=fake,multisplit
--dpi-desync-ttl=2
--dpi-desync-split-pos=method+2
--dpi-desync-fooling=md5sig

OpenWRT dediğin şey mi Zapret acaba çünkü ondan bahsetmiştiniz.
Hayır, OpenWrt linux tabanlı bir yazılım, router arayüzü diyebilirsin. OpenWrt'ye bir çok yararlı paket kurulabiliyor, zapret'te bunlardan biri.
Ayrıca Keenetic routerlara da kurabilirsin (sadece USB girişli modellere). Anladığım kadarıyla pek bilginiz yok yerinizde olsam attığım Keenetic Hopper routerı alırdım. OpenWrt'ye kıyasla kullanımı çok daha basittir.
Kullanıcı dostu bir arayüzü var Keenetic'in.

Her ISS için farklı blockcheck betiği çıkıyor. En iyisi kendinizin blockcheck taraması yaparak en uygun ayarı bulmanız.

Evet hiçbir bilgim yok ama OpenWrt kurulumunu yapabilirim sonuçta her detayıyla paylaşılmış. Fakat Hopper'ı alırsam bunların hiçbirini yapmadan sansürsüz kullanabiliyor muyuz? Ya da Hopper'ın USB girişi yok ve sadece iyi bir modem olduğu için mi öneriyorsunuz bilmeyen kişilere?

Hopperda USB girişi var. Hopper alıp zapret kuracaksınız sadece o kadar. MR90X alırsanız ilk OpenWrt sonra zapret kurmanız gerekir.
Donanım olarak MR90X daha iyi. Hopperda donanım anlamında kötü değil ama.
Arayüz olarak Hopper daha iyi. Bilgisi olmayan kişilere Hopper öneriyorum, OpenWrt'ye kıyasla büyük kullanım kolaylığı sağlıyor.

Pek biraz kibar kalır hocam bildiğiniz kalasım. Bu konuyu açana kadar ülkemizde güzel ISS lerin böyle internetleri verirken bile müşterilerine kazık sokabilecekleri yöntemler olduğunu bile bilmiyordum.

Tamamdır şimdi tam olarak oturdu anlattıklarınız. Hopper'ın avantajı OpenWrt kurmamıza gerek kalmadan doğru anladıysam USB girişini kullanarak zapret kurulumu yapıyoruz sadece. Birkaç çeşit hopper modeli var bunlardan hangisini tercih etmeliyim? 1000/50 paketim var. Ortalama 80-90 MT2 bir dairede yaşıyorum. Ortalama olarak da genelde en az 10 cihaz Wi-Fi ile kullanıyorum. 1 cihaz sabit Ethernet ile kullanıyorum. Benim gördüğüm hopper modelleri bunlar farkını anlamadım tam açıkçası fiyat farkları da düşük, AX1800 ve AX3000

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…