Genzonzi

Becerikli
Bu işlerden pek anlamıyorum ve 1000 Mbps internet kullanıyorum. 100 Mbps kullanırken daha iyi gibiydi, indirme hızı dışında gerçekten 100 MB ile hiç sorun yaşamıyor gibiydim. Şimdi ise sürekli sıkıntılıymış gibi hissediyorum. Dün arkadaşlarla otururken, Turkcell Superonline'ın gönderdiği modemin iyi olmamasından kaynaklıdır muhtemelen falan dediler ama bilmiyorum. 100 Mbps için yeterli de 1000 Mbps olunca mı sorun yaşanıyor. Eğer böyle bir durum varsa önerebileceğiniz, çekim kalitesi yüksek ve akıcılığı sağlayabilecek modem önerir misiniz? Yani öyle ki aynı oda içinde bile sanki sıkıntılıymış gibi hissettiriyor.

Bütçe belirtmiyorum, pek anlamadığım için ama F/P olursa sevinirim.

Superonline, throttling yapması ve sansürüyle bilinen bir ISS. Sorununuz bundan kaynaklı olabilir. Bütçe belirtmemişsiniz, yine de router önerilerimi yapayım.
Keenetic Hopper AX3000 KN-3811
Mercusys MR90X (Aktif olarak kullanıyorum, bu routerı alacaksanız tüm nimetlerinden yararlanmanız için OpenWrt kurmanız gerekir).

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline, throttling yapması ve sansürüyle bilinen bir ISS. Sorununuz bundan kaynaklı olabilir. Bütçe belirtmemişsiniz, yine de router önerilerimi yapayım.
Mercusys MR90X (Aktif olarak kullanıyorum, bu routerı alacaksanız tüm nimetlerinden yararlanmanız için OpenWrt kurmanız gerekir).
Çok anlamıyorum bu işlerden de daha uygun bütçeli daha F/P olan var mı yoksa bunu alıp kafa ağrımadan mı takılayım eğer karar verirsem.

Ve hangisi daha iyidir sizce ? Genel olarak sizce hangisi kullanılmalı.

Çok anlamıyorum bu işlerden de daha uygun bütçeli daha F/P olan var mı yoksa bunu alıp kafa ağrımadan mı takılayım eğer karar verirsem.
1000 Mbps internette kablosuzda tam hız almak için en azından Hopper almanız gerekli. Bu işlerden anlamıyorsanız OpenWrt ile de uğraşamazsınız, Hopper alın geçin.

@prime hocam arkadaşın dediği hakkında ne diyorsun, daha F/P gözüküyor ama bilginiz var mıdır ?
Ben de Superonline 1000mbps kullaniyorum. Bu router'i aldim 2 gun once rahat ettim. Artik ne kopma ne de baska bir sorun yasiyorum. Wi-Fi 7 desteklemesi de gelecege donuk olmasi acisindan iyi.

@prime hocam arkadaşın dediği hakkında ne diyorsun, daha F/P gözüküyor ama bilginiz var mıdır ?
O routerda iyidir, fakat opkg paketleri kuramazsınız o routera. OpenWrt'de yüklenemiyor.
Superonline'da ağır sansür var. Bu sansürü zapret denilen bir paketle aşabiliyorsunuz. Fakat bunun için USB girişli Keenetic almanız lazım ya da OpenWrt yüklenebilen router...
Ben sansürle yaşamaya devam ederim diyorsanız BE230 gayet iyi seçenek.

O routerda iyidir, fakat opkg paketleri kuramazsınız o routera. OpenWrt'de yüklenemiyor.
Superonline'da ağır sansür var. Bu sansürü zapret denilen bir paketle aşabiliyorsunuz. Fakat bunun için USB girişli Keenetic almanız lazım ya da OpenWrt yüklenebilen router...
Ben sansürle yaşamaya devam ederim diyorsanız BE230 gayet iyi seçenek.

Bende garip bir sekilde o sansur yok. VPN'de rahatca kullanabiliyorum. Cogu kiside buna izin vermiyormus sanirim Superonline. Eger oyle bir durum yasasaydim muhtemelen ben de sizin onerdiginiz cozumlerden birisine yonelirdim. Ben bununla alakali pek bir sorun yasamadigim icin bu urune yoneldim hazir indirime girmisken.

Merhaba, yeni konu açmak istemedim aynı sorunu yaşıyorum muhtemelen throttling sebebi. Zaten malum superonlinde DNS bile değişemiyorum. 1000/50 paket kullanıyorum kablolu bağlantı çoğunlukla sorunsuz, kablosuz bağlantıda o anki internet değerimde aşırı dalgalanmalar oluyor. Biraz araştırdığım kadarıyla OpenWrt kurulumu sonrası tamamen sansürsüz kullanabiliyoruz değil mi? Örneğin Discord'a direkt girebiliyor muyuz goodbydpi vs olmadan? Şu anda Superonline'ın vermiş olduğu Huawei HG8245x6 modemini kullanıyorum. Önermiş olduğunuz Hopper'ı çok kez gördüm bunu satın aldığımızda evdeki modemi komple iptal edip Hopper'ı mı kullanıyoruz? Ek olarak sanırım Superonline fiber kullacı adını ve şifrelerini tüketicilerle paylaşmıyormuş bu bir engel mi bu ürüne geçmemize? Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkür ederim.

Dostlar ben bu işlerden pek anlamıyorum. Şimdi o Kneetic ya da Mercury gibi bir modem alırsam, VPN ihtiyacı olmaksızın rahatça hareket edebilecek miyim ve bütün sorunların ortadan kalkacak mı ?

Merhaba, yeni konu açmak istemedim aynı sorunu yaşıyorum muhtemelen throttling sebebi. Zaten malum superonlinde DNS bile değişemiyorum. 1000/50 paket kullanıyorum kablolu bağlantı çoğunlukla sorunsuz, kablosuz bağlantıda o anki internet değerimde aşırı dalgalanmalar oluyor. Biraz araştırdığım kadarıyla OpenWrt kurulumu sonrası tamamen sansürsüz kullanabiliyoruz değil mi? Örneğin Discord'a direkt girebiliyor muyuz goodbydpi vs olmadan? Şu anda Superonline'ın vermiş olduğu Huawei HG8245x6 modemini kullanıyorum. Önermiş olduğunuz Hopper'ı çok kez gördüm bunu satın aldığımızda evdeki modemi komple iptal edip Hopper'ı mı kullanıyoruz? Ek olarak sanırım Superonline fiber kullacı adını ve şifrelerini tüketicilerle paylaşmıyormuş bu bir engel mi bu ürüne geçmemize? Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşın dediği gibi kullanıcı adı + şifre muhabbetlerini de hiç bilmiyorum. Open WRT nedir daha hiç bilmiyorum :D Bu işleri nasıl düzelteceğiz, superonline'ın dediğiniz sıkıntılarından kurtulmak için. Mesela hiç bilmiyordum throttling muhabbetinin internette bile olduğunu.

Edit : İnternette biraz baktım, bilerek düşürülme olayları var mış dediğiniz gibi. Bu durumları aşabiliyor muyuz acaba bu modemlerle ?

Son düzenleme: