Bütçe
1.000 TL

EmirhanRadicus 3

Üstün
Makaleler
1
Hepinize merhaba dostlar.

Şu an kullandığım switch'ler ömrünü doldurdu. Ayrıca düz kırmızı switch dışında farklı bir hissiyat arıyorum. Klavyenin PCB'si 3 pin destekliyor, yuvalar ise yuvarlak delikli Outemu soket diye geçiyor sanırım. Bakır bacak kalınlığı 0.30 mm. Sadece sık kullandığım 35 tuşu değiştirsem yeter.

Clicky hariç tactile veya linear tercihimdir. Çok sesli olmadığı sürece, düz red switch'e kıyasla farklı bir basış hissi ve ses vermesi yeterli. 35 switch için bütçem en fazla 1.000 TL.

Klavyem E-Yooso Z686. Yenisini almak yerine switch yenilemek daha mantıklı geldi ancak bu bütçe civarında daha mantıklı bir klavye öneriniz varsa ona da açığım.

Son düzenleme:

Şu an kullandığım switch'ler ömrünü doldurdu. Ayrıca düz kırmızı switch dışında farklı bir hissiyat arıyorum. Klavyenin PCB'si 3 pin destekliyor, yuvalar ise yuvarlak delikli Outemu soket diye geçiyor sanırım. Bakır bacak kalınlığı 0.30 mm. Sadece sık kullandığım 35 tuşu değiştirsem yeter.

Clicky hariç tactile veya linear tercihimdir. Çok sesli olmadığı sürece, düz red switch'e kıyasla farklı bir basış hissi ve ses vermesi yeterli. 35 switch için bütçem en fazla 1.000 TL.

Klavyem E-Yooso Z686. Yenisini almak yerine switch yenilemek daha mantıklı geldi ancak bu bütçe civarında daha mantıklı bir klavye öneriniz varsa ona da açığım.
3 pinli Crystal Pro olabilir hatırladığım kadarıyla.

2. elde de Frozen Silent V2 olabilir.

Şu an kullandığım Switch'ler ömrünü doldurdu. Ayrıca düz kırmızı Switch dışında farklı bir hissiyat arıyorum. Klavyenin PCB'si 3 pin destekliyor, yuvalar ise yuvarlak delikli Outemu soket diye geçiyor sanırım. Bakır bacak kalınlığı 0.30 mm. Sadece sık kullandığım 35 tuşu değiştirsem yeter.

Clicky hariç tactile veya linear tercihimdir. Çok sesli olmadığı sürece, düz red Switch'e kıyasla farklı bir basış hissi ve ses vermesi yeterli. 35 Switch için bütçem en fazla 1.000 TL.

Klavyem E-Yooso Z686. Yenisini almak yerine Switch yenilemek daha mantıklı geldi ancak bu bütçe civarında daha mantıklı bir klavye öneriniz varsa ona da açığım.

Redragon K568r kullanıyorum tape ve foam mod yaptım. Bu Black linear Switch'lerden aldım. Sesi Outemu redlerden daha tok ama basma hissiyatı hemen hemen aynı. Soketi de tarif ettiğin gibi. Tek sıkıntısı bende RGB LED'i PCB'nin ön yüzünde ve şişkin bir mercek bu yüzden bir kısmı keserek takmam gerekti senin PCB de LED'in nasıl duruyordur bilemem eğer kolay görebiliyorsan fotoğraf ekle olur olmaz diyeyim

20260910_001559.webp
@DeadlyMania7, LED bu şekilde duruyor. Sesi fena değil, hoşuma gitti. Daha tam inceleme yapamadım ama HMX Blue Star Silent şu an sesi en hoşuma giden olabilir. Bulduğum çoğu switch hep 5 pinli. 2 tane guide pin kırmak genelde sorun çıkarmıyor demişler Ama yine de PCB'ye tam oturur mu?

@SF26, Crystal Pro ısınamadım fakat Frozen Silent V2 güzel ama bulması sıkıntı gibi.