Bu tarz ürünlerde bence fanın hızı, boyutu vb. pek önemi yok. Çünkü kasanın içine dışarıdan hava üflüyor. Yani sıcaklığa büyük oranda etki etmiyor. Bu yüzden ayak ayarı ihtiyacınıza ve dizüstü boyutuna uygun bir ürün yeterli olacaktır. Üstteki mesajı sonradan düzenleyip, aynı modelin farklı bir marka ile daha uyguna satılanını da ekledim.
Ek olarak şu videonun yorumundaki taktik de denenebilir.
Eki Görüntüle 165022
Ben soğutucu yerine dizüstü yükseltici kullanmayı daha mantıklı buluyorum. Yükseltici ile dizüstü havayı daha rahat atıyor. Soğutucu ise terse hava üflediğinden serinlik oluştursa da bence ısıdan bağımsız çok mantıklı değil. Tozlanma vb. oluşturabilir açıkcası bilemiyorum. Hem de soğutuculara göre yukarıda attığım ürünün metal veya demir artık neyse plastikten daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Mesela zamanında şu ürünü almıştım. Ortalama 1-2 ay sonra arka kapakları dizüstü ağırlığına dayanamayıp kırılmıştı. Şu an bu ürünü yaz ayalarında modemi soğutsun diye tutuyorum. Fan sesi falan yok ama modem için yeterli oluyor. Gerçi fanı başlatmasam bile oluşturduğu yükseklik elle hissedilir bir soğukluk azalması sağlıyor. Bu ürünün fan hızı yok ama düşük hızında yükseltme ve fan açıkken inanılmaz bir soğukluk fark etmiyor. Yani gürültülü çalıştırmazsanız soğutucuların çok da artısı yok diyebilirim.
Genellikle testlerde şu tarz şeyler daha etkili oluyor. Ama bu istediğiniz şekilde klavyeyi soğuk tutar mı bilmiyorum.
Veya hiç olmadı soğutucu vb. almayıp, onun yerine dizüstünün fanlarının hava atması için eşit ayaklar konulabilir. Bunun dışında masaya küçük fan alıp klavye üstüne doğru da tutulabilir. Ara sıra da kendiniz için de kullanırsınız.
Veya kucak için satılan orta kısmı dizüstü için delikli veya tamamen açık masa kullanılabilir. Bu tarz masaları ürettirebilirsiniz. Ürünü örnek amaçlı atıyorum. Bence tasarımı bayağı dandik. Forumlarda daha iyi masalar yapıp paylaşanlarına denk gelmiştim.