Makaleler
1
Yer
SUBARU Corporaiton
1-1.2m civarı paramız var. Hem ablamın hem de benim kullanacağım eli yüzü düzgün tipi güzel genç işi bir araba bakıyorum. Bu fiyat bandında sizin de aklına gelebileceği gibi golf, A180 ve 118i bakıyorum. Sedanda olur ama bu fiyatta bir nebze güncel ve düzgün sedan zor bulunur diye düşünüyorum. Ben A180 alma taraftarıyım. İnternette baktığımda Mercedes'le alakası olmayan bir araba olduğunu, şanzımanın pek iyi olmadığını vites geçişlerini hissettirdiğini söyleyip kötü diyende var, alıp uzun süre sorunsuz binende var. Kullanıp da objektif yorum yapabilecek varsa güzel olur. Sizin düşünceniz nedir bu fiyat bandına hangi araba tercih edilebilir?

Yani direksiyonda ve dışında yıldız logosu var da arabanın Mercedes fabrikasıyla alakası yok.

Yılı yakın olarak bu paraya Polo vardır herhalde. Golflerin genelde ekmeğini yemiş oluyorlar. Temiz Golf bulursan yapış derim 1.4, 1.6 bulabilirsen. 1.2 eski seri gerek yok.

1-1.2m civarı paramız var. Hem ablamın hem de benim kullanacağım eli yüzü düzgün tipi güzel genç işi bir araba bakıyorum. Bu fiyat bandında sizin de aklına gelebileceği gibi golf, A180 ve 118i bakıyorum. Sedanda olur ama bu fiyatta bir nebze güncel ve düzgün sedan zor bulunur diye düşünüyorum. Ben A180 alma taraftarıyım. İnternette baktığımda Mercedes'le alakası olmayan bir araba olduğunu, şanzımanın pek iyi olmadığını vites geçişlerini hissettirdiğini söyleyip kötü diyende var, alıp uzun süre sorunsuz binende var. Kullanıp da objektif yorum yapabilecek varsa güzel olur. Sizin düşünceniz nedir bu fiyat bandına hangi araba tercih edilebilir?
A200 bakmanı öneririm, sağına soluna yürüyenine iyice baktırıp temizini bulup alırsan ve temiz kullanırsan sorunsuz binersin 156 bg araç zaten hafif uzayıp gidiyor çok fazla turbo yüküne sokmadığın aa bu arac gidiyor diye her kalkışta veya hızlanmada gazı köklemediğin sürece kronik olarak bahsedilen turbo arızasıyla uğraşmazsın. Bütçeyi bir şekilde biraz yükseltme şansın varsa 2016 lansman rengine bak o yeşili kadın erkek herkese uyan, arabaya dönüp baktıran bir renk.

Eleştirilerde haklılık payı var maalesef. Başka araçlar tercih etmenizi öneririm. Logo Mercedes ama kendisi pek öyle değildir. Ne konfor ne yalıtım ne de kalite algısı. Beklentilerinin altında kalır birçok yönden.

Başka öneriler istersen güzel yorumlar gelecektir bence. Güzel bir bütçe, alternatif çıkar çok.

A200 bakmanı öneririm, sağına soluna yürüyenine iyice baktırıp temizini bulup alırsan ve temiz kullanırsan sorunsuz binersin 156 bg araç zaten hafif uzayıp gidiyor çok fazla Turbo yüküne sokmadığın AA bu arac gidiyor diye her kalkışta veya hızlanmada gazı köklemediğin sürece kronik olarak bahsedilen Turbo arızasıyla uğraşmazsın. Bütçeyi bir şekilde biraz yükseltme şansın varsa 2016 lansman rengine bak o yeşili kadın erkek herkese uyan, arabaya dönüp baktıran bir renk.

Eleştirilerde haklılık payı var maalesef. Başka araçlar tercih etmenizi öneririm. Logo Mercedes ama kendisi pek öyle değildir. Ne konfor ne yalıtım ne de kalite algısı. Beklentilerinin altında kalır birçok yönden.

Başka öneriler istersen güzel yorumlar gelecektir bence. Güzel bir bütçe, alternatif çıkar çok.

Aracı bir galerici arkadaş aracılığı ile ufakda olsa bir tur attım. Kullandığım aracın kondisyonu çok iyi değildi Bala'ta bitik araba gitmiyordu ama içi hem benim hem de ablamın hoşuna gitti. O yüzden A180 bakmaya başladık.

Sedan olarak öneriniz ne olur?
Clio, polo, Megane, Corolla bunları istemiyoruz.
Focus 3, Insignia, C180 bunlar nasıldır?

Son düzenleme:
Hocam, kısa vadede test sizi yanıltabilir. Biraz kullanmak şart. A180 yerine C180 veya Insignia çok daha iyi tercih olur.

İnsignia ve C180 D segment araçlar. Focus C segment olduğu için bunlarla mukayese etmek çok doğru değil hocam aslında. Arada ciddi farklar var.

Benim tercihim C180 olur. Bakımlı ve temiz kullanıldıysa kemik gibi arabadır. A serisine göre de çok daha iyidir. O eski Mercedes sağlamlığını hissettirir. Şanzıman ve motoru gayet iyidir. Ama tabi onun da yaşı olduğu için, yaşının getirisi sorunlar çıkabilir onu da zaten bilerek alıyorsunuz. Yaş önemli faktör çünkü. Ne kadar genç araba alabilirseniz ikinci elde, sizin için o kadar sağlıklı olur. Her zaman bunun da altını çizerim insanlar mağdur olmasın diye.

Insignia'da iyidir onun da bir takım zincir durumları olabilir, zincir değişip değişmediğini ve ses yapıyor mu kontrol edilmeli. C180 tercih edilmezse alınır. Ama bakımlı ve temiz olmak kaydı ile.

@Subaru Yetkili Servis

Hocam, kısa vadede test sizi yanıltabilir. Biraz kullanmak şart. A180 yerine C180 veya Insignia çok daha iyi tercih olur.

Insignia ve C180 D segment araçlar. Focus C segment olduğu için bunlarla mukayese etmek çok doğru değil hocam aslında. Arada ciddi farklar var.

Benim tercihim C180 olur. Bakımlı ve temiz kullanıldıysa kemik gibi arabadır. A serisine göre de çok daha iyidir. O eski Mercedes sağlamlığını hissettirir. Şanzıman ve motoru gayet iyidir. Ama tabii onun da yaşı olduğu için, yaşının getirisi sorunlar çıkabilir onu da zaten bilerek alıyorsunuz. Yaş önemli faktör çünkü. Ne kadar genç araba alabilirseniz ikinci elde, sizin için o kadar sağlıklı olur. Her zaman bunun da altını çizerim insanlar mağdur olmasın diye.

Insignia'da iyidir onun da bir takım zincir durumları olabilir, zincir değişip değişmediğini ve ses yapıyor mu kontrol edilmeli. C180 tercih edilmezse alınır. Ama bakımlı ve temiz olmak kaydı ile.

@Subaru Yetkili Servis

Hocam 2017 Insignia'lar gerek görünüş gerek iç dizayn olarak benim çok hoşuma gidiyor. Ama sanırım piyasası yavaş emin değilim. Aracı aldığımızda da uzun yıllar sürecek değiliz. Babamın dediğine göre 1-1.5 sene sonra satarız yenisini alırız diyor.

@Eagles hocam Insignia'nın piyasa hızı hakkında bir bilginiz var mı?

Son düzenleme: