Bütçe
1.000.000 civarı
Tamamdır düzelttim bende bakıyorum dediğim gibi ama araba işi çok sıkıntı ya bütün opsiyonlar birbirine çok yakın karar vermek çok zor umarım gönlüne göre bulabilirsin.

Teşekkürler hocam siz de inşallah. Kolay gelsin. Çeşit çok, temiz araba bulmak zor. Bakalım hayırlısı artık.

Hocam, üç araç da alınabilir ancak bu karşılaştırmanın galibi Volvo olur. T3 motor ve 6 ileri tam otomatik şanzıman gayet güzel bir ikilidir. Sizin kullanım senaryonuza göre dizel pek uygun değil. Dizel araçlar şehir içi ağırlıklı kullanımı sevmezler, bu yüzden mümkünse tercih edilmemelidir. S60 ayrıca D segmenti bir araçtır ve Focus ona rakip olamaz. Aynı şekilde Focus modeli Insignia modeline de rakip olamaz.

Insignia modeli de tercih edilebilir. O da güzel bir motor ve şanzıman kombinasyonuna sahip. Ayrıca o da tam otomatiktir. Sadece onun zincir değişimleri biraz maliyetlidir. Ses geldiği an değiştirilmesi gerekir. Ben bu şekilde hatırlıyorum, yine de kontrol etmekte fayda var. Almayı düşündüğünüz kişiye zincir veya kayış kısmını muhakkak sorun.

Benim birinci tercihim Volvo olur. İkinci tercih olarak ise Insignia modelini tercih ederim.

Focus modeli, yaşı genç olduğu için tercih edilebilir; ancak o aracın 8 ileri tam otomatiğinden şikayetler var. Maalesef DPF gibi kronik bir sorunu da bulunuyor. Ayrıca o aracın eksantrik zincirinin 7 mm olduğunu hatırlıyorum, bu durum size sıkıntı çıkarabilir.

Son düzenleme:
Octavia'dan bahsedebilirseniz memnun olurum. 1.6 TDI mı kullandınız? Yalıtım / konfor, yakıt tüketimi, bakımlar ( kroniği var mı vs. ) hakkında bilgi alabilirim. Bütçem aralığında 2017 - 2019 aralığındaki araçlar uyuyor.
Yalıtımı premium hissettirmiyor ama kötü de değil. Sadece lastik sesi bir tık belirgin geliyordu. Uzun yolda çok rahat. Yormuyor. Konforu ve iç genişliği çok iyi. Tam aile aracı. Yol tutuşu da gayet güzel. Ben memnun kaldım.

Full depo 1000 km'ye yakın yapıyordum. Yakıt tüketimi güzel. 1.6 TDI dizel. Tabi şehir dışında yaşadığım için genelde uzun mesafede ve sabit hızda kullandım. Kalabalık şehir içinde tüketim artar.

Kronik sorunları var ama ben yaşamadım. 7 ay kadar kullanıp sattım. Aracın geçmişi önemli. Mesela şehir içi yoğun trafikte kullanımda rejenerasyon problemi yaşayanlar var. Düzenli bakım yapıldıysa sorun yaşamazsınız. Yani servis geçmişini çok iyi kontrol etmek lazım.