Hocam, üç araç da alınabilir ancak bu karşılaştırmanın galibi Volvo olur. T3 motor ve 6 ileri tam otomatik şanzıman gayet güzel bir ikilidir. Sizin kullanım senaryonuza göre dizel pek uygun değil. Dizel araçlar şehir içi ağırlıklı kullanımı sevmezler, bu yüzden mümkünse tercih edilmemelidir. S60 ayrıca D segmenti bir araçtır ve Focus ona rakip olamaz. Aynı şekilde Focus modeli Insignia modeline de rakip olamaz.
Insignia modeli de tercih edilebilir. O da güzel bir motor ve şanzıman kombinasyonuna sahip. Ayrıca o da tam otomatiktir. Sadece onun zincir değişimleri biraz maliyetlidir. Ses geldiği an değiştirilmesi gerekir. Ben bu şekilde hatırlıyorum, yine de kontrol etmekte fayda var. Almayı düşündüğünüz kişiye zincir veya kayış kısmını muhakkak sorun.
Benim birinci tercihim Volvo olur. İkinci tercih olarak ise Insignia modelini tercih ederim.
Focus modeli, yaşı genç olduğu için tercih edilebilir; ancak o aracın 8 ileri tam otomatiğinden şikayetler var. Maalesef DPF gibi kronik bir sorunu da bulunuyor. Ayrıca o aracın eksantrik zincirinin 7 mm olduğunu hatırlıyorum, bu durum size sıkıntı çıkarabilir.