Bütçe
1.200.000-1.500.000 TL

cartel

Yetkin
Merhabalar. Arabayı yakında almayı düşünüyoruz. 18 yaşıma girdiğimde ise ailem arabayı bana verecek. Araç benzinli olsun. Sedan veya hatchback tercih edebilirim. Aklımdaki araç VW Golf 2022 civarı R Line 1.0 eTSI, Toyota Corolla 1.5 Dream ve eğer sorun yaşatmaz diyorsanız BMW 320i. Sürüş keyfi de olsun istiyorum o yüzden Corolla'ya biraz mesafeli gibiyim. Vergisi ne kadar düşük olursa o kadar iyi benim için. Yakıt tüketimi de düşük olursa güzel olur çünkü öğrenciyken kullanacağım. Kronik sorunları mümkün olduğunda düşük olsun. Sizin önerileriniz ne olur?
@pesimist34

Toyota Corolla 1.5 cok güzel bir seçim. Arıza yapmaz ömürlük araba. Ancak İzmir'de yaşıyorsanız veya yolları kötü bir yerde yaşıyorsanız arabanın altı çok alçak olduğu için sürtebilir. VW golf de fena değil ama 1.0 motor...

Ben şu aralar Hyundai bayon bakıyorum. Hem 1.4 mpı motor, motoru efsane. Çok dolu değil ama düşük km yeni bir araç bulursun 1.2 milyon civarlarına.

Merhabalar. Arabayı yakında almayı düşünüyoruz. 18 yaşıma girdiğimde ise ailem arabayı bana verecek. Araç benzinli olsun. Sedan veya hatchback tercih edebilirim. Aklımdaki araç VW Golf 2022 civarı R Line 1.0 eTSI, Toyota Corolla 1.5 Dream ve eğer sorun yaşatmaz diyorsanız BMW 320i. Sürüş keyfi de olsun istiyorum o yüzden Corolla'ya biraz mesafeli gibiyim. Vergisi ne kadar düşük olursa o kadar iyi benim için. Yakıt tüketimi de düşük olursa güzel olur çünkü öğrenciyken kullanacağım. Kronik sorunları mümkün olduğunda düşük olsun. Sizin önerileriniz ne olur?
@pesimist34
Honda City önerebilirim.

İkinci elde 1.5 civarı Corolla hibrit bulunabiliyor yanlışım yoksa. Tek eksisi Mtv'si yüksek 1.8 olduğundan. Onun dışında süper araba.
Evet hocam eskiden 1.8 Hybrid Corolla'muz vardı onu da düşünüyordum fakat MTV'si çok yüksek. O yüzden 1.5 olanını düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Evet hocam eskiden 1.8 Hybrid Corolla'muz vardı onu da düşünüyordum fakat MTV'si çok yüksek. O yüzden 1.5 olanını düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
Corolla mantıklı araç fakat daha çok aile aracı bence. Araba sana geçtikten sonrası için pek iyi olmayabilir. Onun dışında sorunsuz araba zaten.

Evet hocam eskiden 1.8 hybrid Corolla'muz vardı onu da düşünüyordum fakat Mtv'si çok yüksek. O yüzden 1.5 olanını düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Tek tek hesaplamak lazım. Mtv 1.8'in yaklaşık 21k 1.5'in yaklaşık 12-13K çıkıyor. Çok mesafe yapacaksan hibrit daha mantıklı.