Bütçe
1-1.5 Milyon TL

ronova

Çalışkan
Öncelikle merhabalar, biraz genç olduğum için çok fazla deneyimim yok, o yüzden forumdan yardım almak istedim. 2015 ve üstü, benzinli olacak şekilde sedan arıyorum. Genel olarak şehir içi kullanacak olsam da arada uzun yola da gitmem gerekiyor, ailenin şoförü olduğum için. 1,2 M civarında kalmak istesem de maalesef baktığım çoğu araba en ortalama düzgün şekilde 1,4 M'den başladığı için maksimum 1,5'a çıkabilirim.

Aradığım özellikler: Sanayilik çok problem çıkarmasın (çıkarırsa tanıdık olduğu için yine de yaptırırım da ailemden laf yemek istemiyorum). Konforlu ve ortalama bir yakıt tüketimi (7-8 lt bandı, malum fiyatlar uçtu) ve göze güzel gözükmesi.

Şu ana kadar baktığım arabalar:
A4 1.4 TFSI
Mercedes C180
BMW 320i, 520i, 418i (4 serisi piyasası çok garip, F30'dan daha ucuz çoğunlukla)
Skoda Superb ve Octavia (Octavia e-Tec'lere baktım, çok ilgimi çektiğinden)
Honda City ve Civic 1.5 i-VTEC

E-tec evlerden uzak aman aman. 3.20i de sanayi görenler. 320d sanayi görmüyor eğer kazasızsa ama benzinli istemişsin.

Öncelikle merhabalar, biraz genç olduğum için çok fazla deneyimim yok, o yüzden forumdan yardım almak istedim. 2015 ve üstü, benzinli olacak şekilde sedan arıyorum. Genel olarak şehir içi kullanacak olsam da arada uzun yola da gitmem gerekiyor, ailenin şoförü olduğum için. 1,2 M civarında kalmak istesem de maalesef baktığım çoğu araba en ortalama düzgün şekilde 1,4 M'den başladığı için maksimum 1,5'a çıkabilirim.

Aradığım özellikler: Sanayilik çok problem çıkarmasın (çıkarırsa tanıdık olduğu için yine de yaptırırım da ailemden laf yemek istemiyorum). Konforlu ve ortalama bir yakıt tüketimi (7-8 lt bandı, malum fiyatlar uçtu) ve göze güzel gözükmesi.

Şu ana kadar baktığım arabalar:
A4 1.4 TFSI
Mercedes C180
BMW 320i, 520i, 418i (4 serisi piyasası çok garip, F30'dan daha ucuz çoğunlukla)
Skoda Superb ve Octavia (Octavia e-Tec'lere baktım, çok ilgimi çektiğinden)
Honda City ve Civic 1.5 i-VTEC
Baktığınız araçlar arasından Civic veya Octavia tercih edilebilir. Bu fiyat bandında alacağınız Mercedes, Audi veya BMW sizi sanayiden çıkarmayacaktır. Ancak bu bütçeyle 2023 ve üstü Octavia, 2022-2024 arası Corolla, 2021 üstü Megane 4 veya Leon ve İbiza gibi güncel kasaları alabilirsiniz. Özellikle Civic’i tavsiye ederim; Türkiye'de bulabileceğiniz motor ve şanzıman olarak en sorunsuz araçtır. Tek problemi, eski otomatik vitesli kasalarında görülen motorun bağırıp arabanın gitmemesi durumudur. Ayrıca 1.5 milyon TL verip City almak; Clio'dan Civic'e, Civic'ten Octavia'ya kadar pek çok seçenek varken paranızı çöpe atmakla eş değerdir.

Hocam City veya Civic daha doğru tercih. Şanzıman ve motoru şehir içine en uygun olanları onlar aslında. Sağlamlık beklentilerinizi karşılar. Ben City modeline daha yakınım bu arada, daha basit bir araç. Eğer dediğim modelleri almaz isem tercihim Mercedes C180 olur. Ama işin içine yaş faktörü giriyor. Donanım da çok önemli değil. O yüzden mümkün mertebe genç bir araç tercih edin. Yani DSG ve alternatör almamak önemli faktörler. Alternatörleri güncellediler ama garanti bitince yine de sıkıntı iyi niyet garantisi devam etse bile.

Baktığınız araçlar arasından Civic veya Octavia tercih edilebilir. Bu fiyat bandında alacağınız Mercedes, Audi veya BMW sizi sanayiden çıkarmayacaktır. Ancak bu bütçeyle 2023 ve üstü Octavia, 2022-2024 arası Corolla, 2021 üstü Megane 4 veya leon ve ibiza gibi güncel kasaları alabilirsiniz. Özellikle Civic'i tavsiye ederim; Türkiye'de bulabileceğiniz motor ve şanzıman olarak en sorunsuz araçtır. Tek problemi, eski otomatik vitesli kasalarında görülen motorun bağırıp arabanın gitmemesi duru mudur? Ayrıca 1.5 milyon TL verip City almak; Clio'dan Civic'e, Civic'ten Octavia'ya kadar pek çok seçenek varken paranızı çöpe atmakla eş değerdir.

2023 ve üstü Octavia'lar sadece etec sanırsam benim bütçeme uygun olarak. Onda da çok problem var galiba alternatör ile alakalı. Honda Civic kısmına yakın bakıyorum ama yeni arabaların neredeyse hepsi plastik olduğundan ailem eski bir alman arabası al sağlam onu kullan diyorlar. Onun harici Corolla ve Megane oldukça ilgi çekici gözüküyor hocam. Önerdiğiniz motor ve şanzımanlar var mıdır bu arabalarda Megane 1.0 1.3TCe olarak geldiği için. Başka önerilere de açığım Peugeot 508 de bakmıştım da fiyatları aşırı yüksek ağır hasarlısının bile.