Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Bugün aradım Opel servislerini, en sonunda bir servis kaputu açarak zincir mi kayış mı olduğunu söyledi. 2026 Opel Corsa 1.2 benzinli manuelin kayışlı değil, zincirliymiş trigeri. En büyük sorunu yağ içinde çalışan kayıştı zaten bu motorların. Başka bir kroniği var mı peki bu motorların?

Kayıştan kopan parçalar vakum hattını tıkayıp freni devreden çıkarıyor. Kronik değil sadece yaşanan bir örneği var Avrupada. Soruşturma sonrası suçlu 1.2 PureTech çıktı. Zincirde bu problemin olmaması gerekir. Kayış dışında bir problemi yok diye biliyorum. Jenerik az hacimli yüksek beslemeli motor. Çok sıkıştırmadan yavaş yavaş sürüldüğü taktirde beklentisini karşılar.

Başka sorunu da Turbo ünite olmasıdır. Aslında sorun değil, daha dikkatli bir kullanım gerektiriyor. LPG'e uyumluluğuyla bilinmez, haberine.

Hocam dört tekerde çok sakin ve yavaş sürerim. Okuldan eve evden okula. LPG takmayı zaten bizimkiler istemedi. Bir yakınımız var LPG patlaması sonucu felç kalan.

Zincirli üretiminin şu anda mevcut araçlarda olmadığını hatırlıyorum, yine de detaylı araştırmakta fayda var.

Bizzat servistekilerle konuştum ben. Zaten bayiye gidersem almadan önce kesinlikle zincir mi kayış mı diye kontrol ederim.

Bugün aradım Opel servislerini, en sonunda bir servis kaputu açarak zincir mi kayış mı olduğunu söyledi. 2026 Opel Corsa 1.2 benzinli manuelin kayışlı değil, zincirliymiş trigeri. En büyük sorunu yağ içinde çalışan kayıştı zaten bu motorların. Başka bir kroniği var mı peki bu motorların?
Önceki seri de vardı da sanırım yeni 1.2 ler de düzeltmişler.

Zincire geçildiyse güzel. Ama yine de nazik kullanmaya özen gösterin, üç silindirli motorlara çok yük bindirilmesini doğru bulmuyorum. Bir söylenti vardı en son 1.2 PureTech motorlar 10 yıla çıkarıldı garantisi şeklinde, öyle bir şeyin gerçeklik payı var ise o da güzel olabilir. Muhtemelen yağlı kayışlar için yapmış olabilirler bunu, zincir dahil mi ben de bilmiyorum. PSA şu aralar biraz karışık çünkü.

Bu aracı alınca uzun süre kullanacaksan garantisini 5 yıla çıkart. Garanti uzatma ücretleri benim zamanımda 3 bin TL civarındaydı, şimdi daha da yükselmiştir. Garanti uzatmada paraya acıma sakın, ben de uzattım PSA aracımın garanti süresini. Ama sana tavsiyem maksimum 4-5 sene kullanınca da elden çıkart, fazla bekletme elinde. Bunlar orijinal Opel değil maalesef.

Zincire geçildiyse güzel. Ama yine de nazik kullanmaya özen gösterin, üç silindirli motorlara çok yük bindirilmesini doğru bulmuyorum.

Elimdeki mala gözüm gibi bakarım. Araba en fazla 120'yi falan görür o da şehirler arası yolda motoru açmak için yoksa şehir içi edebimle 80'le giderim.😀

Bir söylenti vardı en son 1.2 puretech motorlar 10 yıla çıkarıldı garantisi şeklinde, öyle bir şeyin gerçeklik payı var ise o da güzel olabilir. Muhtemelen yağlı kayışlar için yapmış olabilirler bunu, zincir dahil mi ben de bilmiyorum. Psa şu aralar biraz karışık çünkü.

Sanırım 21 veya 22 öncesi motorlarınkini uzatmışlardı.

Bu aracı alınca uzun süre kullanacaksan garantisini 5 yıla çıkart. Garanti uzatma ücretleri benim zamanımda 3 bin TL civarındaydı, şimdi daha da yükselmiştir. Garanti uzatmada paraya acıma sakın, ben de uzattım psa aracımın garanti süresini. Ama sana tavsiyem maksimum 4-5 sene kullanınca da elden çıkart, fazla bekletme elinde. Bunlar orijinal Opel değil maalesef.

Zaten mezun olunca maddi olarak çok rahatliyacağım. Direkt kredi çekip eldekini satıp yükseltirim. Biraz da ondan sıfır almak istiyorum. Şimdi 4-5 yıllık araba alsam ben satarken 10 yıllık olacak. 20 bin TL falandı garanti uzatma. Bayide pazarlıkla araba fiyatının içine dahil edebilirim diye düşünüyorum. Kafama yattı artık Corsa. Şimdi tek gereken aracın bu fiyatta kalıp altının biraz daha yükselmesi.