Bütçe
1.200

evindal

Uzman
İşlemcim: i3 13100F, halihazırda stok fanıyla kullanıyorum ama kış gelmesine rağmen istediğim verimlilikte soğutma performansı görmüyorum. Bu yüzden hava soğutma almaya karar verdim. Sizden ricam en uygun fiyata bu işlemciyi soğutmak için uygun bir hava soğutma tavsiye etmeniz. Bütçe olarak net bir şey söyleyemesem de 1.200 TL maksimum bütçem var diyebilirim. Artı eksi 100-200 lira oynayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bütçeniz dahilinde gayet işe yarar bir ürün.

Biraz daha pahalı muadili olan ID Cooling SE-224XT'yi R5 5600 işlemcimde kullanıyorum. Stok fana göre yük altında yer yer 20 dereceden fazla fark ettiğini söyleyebilirim. Hava soğutucu gerçekten düşük bütçelerde, ısınan işlemciler için velinimet.

En ucuz öneriyi yapmam gerekirse:

Son düzenleyen: Moderatör:

Buz gibi çalışır bununla. B660 çipset kullandığınızı sanmıyorum ama OC bile yabilabilir.

B660 olsa bile mümkün değlmiş.
(14100F ve 13100F ile engellemişler)

Son düzenleme:

Buz gibi çalışır bununla. B660 çipset kullandığınızı sanmıyorum ama OC bile yabilabilir.

B660 olsa bile mümkün değlmiş.
(14100F ve 13100F ile engellemişler)

H610 chipset hocam zaten imkan olsa bile OC yapabilecek yeterlilikte değilim.

Sogutucu degismek yerine macun degisseniz belki sonuclar daha iyi olabilir. Daha ucuz bir cozum olur ayrıca.

İlk başta bende öyle düşündüm hocam ama kasayı alalı 1.5 sene oldu daha, dedim termal macun hemen çöp olmamıştır. Elimde arkadaşımın aldığı Akasa sıvı soğutucunun macunu var kullanmamı tavsiye eder misiniz? Bir de termal macunu değiştirmek için anakartı sökmeme gerek var mı yoksa sadece soğutucuyu çıkartıp değiştirebilir miyim?

Kasanı bilmiyorum ancak ikinci el Noctua D15s zorlayabilirsin.

BitFenix Nova mesh hocam kasa. Sistemi hazır olarak almıştım.

Akasa sıvı soğutucunun macunu var kullanmamı tavsiye eder misiniz?
Maalesef viskotizesini ve iletim katsayılarını bilmiyorum, yorum yapamayacağım.
Bir de termal macunu değiştirmek için anakartı sökmeme gerek var mı yoksa sadece soğutucuyu çıkartıp değiştirebilir miyim?
Hayır. Sadece soğutucuyu sökmeniz yeterli olacak. Termal ped almayacaksanız fazla koymamaya özen gösterin.
İsterseniz ucuza Aliexpress'ten PTM7950 alabilirsiniz. En iyi macunlardan. Sosyal'de konusu var.

Maalesef viskotizesini ve iletim katsayılarını bilmiyorum, yorum yapamayacağım.

Hayır. Sadece soğutucuyu sökmeniz yeterli olacak. Termal ped almayacaksanız fazla koymamaya özen gösterin.
İsterseniz ucuza AliExpress'ten PTM7950 alabilirsiniz. En iyi macunlardan. Sosyal'de konusu var.

Tamamdır hocam dediğiniz macuna bakacağım yardımınız için teşekkür ederim. Bana da 13100F için stok soğutucu yeter gibi geliyor ama bu yaz 3A oyun açınca işlemci 75-80 dereceleri gördü kışın da bu durum devam ediyor maalesef. Ekran kartı stabil 62 derece olmasına rağmen (6650XT Dual).