Kaç yıl sorunsuz çalışır deyince ciddiye bile alasım gelmedi işin açığı. Bu tarz makine toplayan birisi zaten bu makinelerin zamansız olduğunu bilmesi lazım. 15 senelik X58 sistemime bile sınırlarda overclock yapıyorum.

O soğutucunun o işlemciyi soğutacağını hiç sanmıyorum. O kadar paran varsa ve iş için kullanacaksan yanında 4k 240 hz bir oled alabilirsin. CFM değeri yüksek fanlarıda kasaya eklemeye unutma.

Soğutucu olarak :
Arctic Freezer 4U-M Ampere 'e bir bak derim.

Zaten amacı fiyati olabildigince yukseltmek. Kim win11 pro satin alir ki? Ucuza key kullanmak varken.
İş yerinde falan kullanılacaksa faturalı ve kutulu ürün olması gerekiyor. 50 liralık keyler ile o işler yürümüyor. Yoksa Microsoft nasıl para kazanacak sence?

Kaç yıl sorunsuz çalışır deyince ciddiye bile alasım gelmedi işin açığı. Bu tarz makine toplayan birisi zaten bu makinelerin zamansız olduğunu bilmesi lazım. 15 senelik X58 sistemime bile sınırlarda overclock yapıyorum.
Konuyu yüzeysel algılamışsınız neyse sorun değil aslında atıyorum 5 yıl sonra üretici firma anakart chipset değişirmi yani parça üretimi dururmu şeklinde sorulmuş bir soruydu.

Bu tarz makinelar endüstri standardında. Yani film çekersin animasyon yaparsın. Veya 3D render büyük projeler için. AI da kullanabilirsin. Büyük işler için.

Bu makine fetish amaçlı toplanmayacak zaten iş amacıyla toplanacak halihazırda kullandığımız cihazlar zaten 5950x 9950x gibi makineler üzerlerindeki ram miktarlarıda 64 GB 128 GB 256 GB gibi üst seviye cihazlar..

1- Eğer bu sistemi oyun için alacaksan oyunda rezil performans verir size söyleyim. Threadripper işlemciler ve Quadro kartlar oyun için değil iş istasyonu için.

2- Eğer ciddi ciddi iş istasyonu veya server dizeceksen 2 TB disk çok az olur.

3- Kutulu Windows alma.

1- Eğer bu sistemi oyun için alacaksan oyunda rezil performans verir size söyleyim. Threadripper işlemciler ve Quadro kartlar oyun için değil iş istasyonu için.

2- Eğer ciddi ciddi iş istasyonu veya server dizeceksen 2 TB disk çok az olur.

3- Kutulu Windows alma.
setup oyun için kullanılmayacak hocam oyun oynayacak zamanımız malesef yok..