Aigo A100 kullanıyorum. Küçük klavye istiyorsan önermem. Sıkıştırılmış bir klavye, düz numpadlerden büyük ihtimalle daha az yer kaplıyor. Bu yüzden de hatalı kelime basma veya istemsiz enter basmayı çok yapıyorum. Aigo'nun F1 içermeyen modeli, F1 tuşları gerçekten FN ile kullanılınca rahatsız ediyor. Eğer bundan rahatsızsan TKL olanı alabilirsin. Yani kısaca kendi deneyimim F1 içermeyen klavye yazı falan yazıyorsan veya MMORPG, eski oyunlarda F tuşlarını kullanıyorsan kanser. Bazı insanların iki klavye kullanıp, oyun geçince bu klavyeleri kullandığını da gördüm. Bu da bir seçim tabii, yazı yazarken farklı klavye, oyun oynarken daha küçü klavye.
Sadece bu klavyede ışık yok. Bakmadan yazabiliyorsan daha ideal. Ayrıca kablosuz ve 1200 MAh pili var. Ben ilk başta 500 MAh sanıp başka konularda hatalı yönlendirmiş olabilirim. Yellow Switch olduğundan sesi de çok çıkmıyor.
Bu arada beyaz renklisini öneririm. Ben beyazını kullanıyorum, açıkcası siyahtan daha iyi duruyor.
Işık içeren bir klavye olsun diyorsan da bağlantıdaki ürüne bakılabilir. Bu ürünlerin kırmızı ve kahverengi switchleri var. Eğer kahverengi alacaksan Amazon'da sayfayı aşağı indir, aşağı kısımda ayrıca öneriler var.
İki ürünün de gördüğüm kadarıyla mor rengi de var. Şu aralar denk gelmiyorum ama yeşil(doların o solgun rengi) olan versiyonları da var.
Eki Görüntüle 140580
Bu fiyat aralığına ayrıca Redragon da bakılabilir. Fason üretim değil yani Çinliler kendisi üretip satıyor. Tabii bazı modeller fason üretim ürünlere benziyor. Yani fason üretim de satabilirler, ama kendileri piyasada yer alıyorlar. Bunun F1 tuşu olmayan klavyeleri bayağı popüler, ama açıkcası benzer switch içeren yukarıdaki Ajazz veya Aigo varken bana gereksiz geliyor. Numpad şartsa bu klavyenin şu modeli daha mantıklı. Hem multimedya için tuşları ve tekerleği var.
Belki iyzico, parolapara gibi şeyler ile indirimler oluyordu. O tarz bir şey varsa 2000 ₺ bir klavyeyi de 1500 getirtebilirsiniz. Gerçi her türlü harcama olarak 2000 ₺ yapmanız gerekiyor. Sadece geriye kalan parayı bu sistemlerde bırakıyorsunuz ve başka ürünlerde kullanıyorsunuz diye biliyorum. Genelde bu önerileri yapanlar bunu atlıyorlar.