YoMqt

Uzman
1723734133044.webp

Başlıkta dediğim gibi bu çantayı alacağım kargo ve gümrük derdi yok diyor gümrükde kalırmı çanta?

Hepsiburada yurt dışından alınan ürünlerde tüm gümrükleme işlemlerini sizin için yapıyor. Amazon gibi düşünün. Siz ödeme ekranında çıkan ücreti ödedikten sonra yalnızca kargo beklersiniz. Yeni çıkan düzenlemeye göre 30 Euro sınırını aştığı için vergisini ödeme ekranında muhtemelen hesaplayıp ona göre sizden para alır.

Nasıl alırım takılırsa.

Takılmazmı yani gümrüğe.
"Takılmak" kelimesinden kastınızın ne olduğuna bağlı. Ürünler tabii ki gümrükte kalır, gümrükleme işlemlerini Hepsiburada sizin adınıza yönetiyor ve hallediyor. Siz bir işlem yapmazsınız. Ödeme ekranında vergisi buna göre çıkar.

İkinizde farklı diyorsunuz hangisi doğru?
1723734834398.webp

Ben bunu yurt dışından almıştım ama 443TL yazıyor gördüğün üzere. Bu 443TL içerisinde senin kargo ve gümrük vergin de var. Amazonda bu gümrük vergisi ve ürünün kendi tutarı vs ayrıca hesaplanıp ödeme ekranında ekliyor. Yani şunu demek istiyorum. 1608TL içerisinde eğer ürün 30 euro'dan daha pahalı 30-32 euro falan tutuyorsa gümrükte takılır ve senden ithalat için uğraştırıp üzerine ekstra ekstra vergi takarlar. Denemesi benim paramla değil sonuçta.

Bu arada gümrükte kalan ürünü almak zorunda değilsin abartı vergi çıktığı zaman ama tabi ürüne ödediğin o para hiç oluyor o tarz bi durumda.