Bütçe
1.750.000 TL
Hocam sehir diyebilirsek Yalova'dayim :) Buradan zaten direkt ana yola baglaniyorsun gibi bir sey. :rofl:

Accord evet cidden yakisikli ve performansli bir arac, bir de 1.5 civic manuel olanlari gordum. Executive Plus modelleri 2020 uretimi, torklari vs. daha yuksekmis otomatik modellere gore. Onlara ne dersiniz? Passat SW olanlarda 1.5 TSI bakiyorum ekstra ama Honda daha cok cekiyor bizi aslinda. Manuel olmasi da sanziman icin bir etken, kavramayla ugrasmayiz diye dusundum.

Duz Passatlar'da var, sedan olarak. 1.5 TSI olmali yine fakat her turlu bos paket araclar. Impression veya business oluyor genelde. Ama dedigim gibi parcalari nasildir, pahali midir bilemiyorum. Ne kadar uzun yillar arac kullanmis olsakta durdugu yerde dahi hasar alma riski var malumunuz.

Manuel olduğu için performans daha iyi aktarılabilir, kullanıcıya bağlı. Ama tork kısmında bir hata olabilir, yeni kasalarında tork daha yüksek çünkü. Sizin bahsettiğiniz önceki kasa Civic modelleri. Benim dediğim son çıkan kasa olanlar. Orayı bir netleştirmek lazım. Ben son çıkan kasa alınabilirse onu tavsiye ederim. Ses yalıtımı dışında can sıkacak bir araç değil. 🫡

Kenara 100-130 bin civarı kavrama ücretini ayırırsanız önlem amaçlı, neden olmasın. Çünkü Passat'ın düşük hacimli motorları kuru tip DSG'ye sahip. Kavrama konusunda biraz daha rahat hissetmek istiyorsanız büyük hacimli motora sahip Passat almanız şart. En azından büyük hacimlerinde ıslak kavramaya geçiliyor. Civic'ten birçok konuda üstün bir araç şanzıman hariç. Segment olarak da D segmentidir Passat biliyorsun. Hem Civic hem Passat ikisinin de parçası çok ucuz değil. Evet Japon araçları kolay arıza yapmaz, ama parçası da kesinlikle çok ucuz değil. 🙂

Bir de Superb demişsin, yalıtım olarak Passat'ın gerisinde Superb, haberin olsun. :hehehe:

Manuel olduğu için performans daha iyi aktarılabilir, kullanıcıya bağlı. Ama tork kısmında bir hata olabilir, yeni kasalarında tork daha yüksek çünkü. Sizin bahsettiğiniz önceki kasa Civic modelleri. Benim dediğim son çıkan kasa olanlar. Orayı bir netleştirmek lazım. Ben son çıkan kasa alınabilirse onu tavsiye ederim. Ses yalıtımı dışında can sıkacak bir araç değil. 🫡

Kenara 100-130 bin civarı kavrama ücretini ayırırsanız önlem amaçlı, neden olmasın. Çünkü Passat'ın düşük hacimli motorları kuru tip DSG'ye sahip. Kavrama konusunda biraz daha rahat hissetmek istiyorsanız büyük hacimli motora sahip Passat almanız şart. En azından büyük hacimlerinde ıslak kavramaya geçiliyor. Civic'ten birçok konuda üstün bir araç şanzıman hariç. Segment olarak da D segmentidir Passat biliyorsun. Hem Civic hem Passat ikisinin de parçası çok ucuz değil. Evet Japon araçları kolay arıza yapmaz, ama parçası da kesinlikle çok ucuz değil. 🙂

Bir de Superb demişsin, yalıtım olarak Passat'ın gerisinde Superb, haberin olsun. :hehehe:
Yeni kasa bulunursa daha sicak bakiyorum bende ama kismet yani, en kotu sıkı bir pazarliga oturmak lazim bu piyasada diye dusunuyorum.

Onun disinda Ford Focuslar var, 1.5 Ecoboost 2023 dusuk km olanlar 1.650 - 1.700 civari var piyasada onlar hakkinda ne dusunursunuz?

Active modellerinde SW kasalarda sanirim suspansiyon muhabbeti varmis, cok hakim degilim siz en iyisini bilirsiniz. Sedanlarda nasil o durum? Bir de sadece o muhabbet active'lerde mi var? Dedigim gibi onlari da dusunuyoruz ama malum her sey ekran uzerinden yapiliyor neredeyse aracta. Klima dahil ekrandan ayarlaniyor yanlisim yoksa.

Su an Passat, Civic FC5, FE1 ve Focus aralarindayiz gibi. Kuga da bakiyorduk ama 3 silindir oldugunu gorunce isinamadim bir, hararet yaptigini duydum yuksek devirlerde. Titanium paketlerin suspansiyonu nasildir, uzer mi bilemedim. Bir de civiclerde kavrama kac binden sonra degismesi gerekir? Sanziman yagi 40 binden sonra degismek gerekiyormus diye okumustum.