Bütçe
1.800.000 TL
Vag gurubu istemiyorsanız Honda Civic 182 beygir olanlara bakılabilir. Bilindik bir sıkıntısını duymadım.

Sende 318i vardı sanki hocam, sattın mı onu?

Sende 318i vardı sanki hocam, sattın mı onu?

Konuyu hortlatalım;

Lci F30 kasa 318i vardı evet, 2 Ocak'da aracımı sattım ve halen yerine bir şey almadım. Araç alma olayını da Kurban Bayramı sonrasına kadar erteledim.
Kriterlerim hala aynı; minimum 1.4CC benzinli ve performanslı olması önceliğim, 2.0CC dizel de olabilir ama düşük km bakımlı bulmak zor.

VW CC 1.4TSI 160HP - omoda 5 183HP - C180 1.8 156HP.
Şu an araştırdığım modeller bunlar. Üçünün de birbirine göre avantaj/dezavantajları var, yaşayıp göreceğiz bakalım.

Bu arada araç almayı düşünenlere de tavsiye vereyim; markası ne olursa olsun, 3 silindir araçlardan uzak durun. Tabiri caizse serviste yatıp kalksanız bile bu motorların sorunlarıyla baş edemezsiniz.
Üç yaşında 3 silindirli araç almak yerine, 6 yaşında motoru düzgün farklı bir araç alın.

Ben, sırf F30 kasanın büyüsüne kapılıp 3 silindirli 318i aldım. Sadece altı ay kullanabildim. Turbo ve yağ kaçakları yüzünden 150k masraf ettim.
Sonucunda da F30 gibi şaheser tasarımlı bir araçtan soğudum ve sattım.
Anladım ki; bazen görünüşten ve markadan ödün vermek gerekiyormuş :D

Konuyu hortlatalım;

Lci F30 kasa 318i vardı evet, 2 Ocak'da aracımı sattım ve halen yerine bir şey almadım. Araç alma olayını da Kurban Bayramı sonrasına kadar erteledim.
Kriterlerim hala aynı; minimum 1.4CC benzinli ve performanslı olması önceliğim, 2.0CC dizel de olabilir ama düşük km bakımlı bulmak zor.

VW CC 1.4TSI 160HP - omoda 5 183HP - C180 1.8 156HP.
Şu an araştırdığım modeller bunlar. Üçünün de birbirine göre avantaj/dezavantajları var, yaşayıp göreceğiz bakalım.

Bu arada araç almayı düşünenlere de tavsiye vereyim; markası ne olursa olsun, 3 silindir araçlardan uzak durun. Tabiri caizse serviste yatıp kalksanız bile bu motorların sorunlarıyla baş edemezsiniz.
Üç yaşında 3 silindirli araç almak yerine, 6 yaşında motoru düzgün farklı bir araç alın.

Ben, sırf F30 kasanın büyüsüne kapılıp 3 silindirli 318i aldım. Sadece altı ay kullanabildim. Turbo ve yağ kaçakları yüzünden 150k masraf ettim.
Sonucunda da F30 gibi şaheser tasarımlı bir araçtan soğudum ve sattım.
Anladım ki; bazen görünüşten ve markadan ödün vermek gerekiyormuş :D

Yani üç silindirli araçların krank mili genelde biraz farklıdır, bu yüzden ben alırım ve 600-700 bin kilometre yaparım diyenler yanılır. Onların ömürleri çok değişiyor, 150 bin kilometrede motor indiren de vardır ancak 300 bin kilometre yapıp anahtar değdirmeyenler de var. Üç silindirliler Turbo'ya da fazla yük bindiriyor, bu nedenle benim de birinci tercihim olmaz.

Sana o zamanlar Civic ve Accord gibi dayanıklı modeller de önermiştik, keşke onlardan birini alsaydın. Bir takım eksi noktalara rağmen kafan çok daha rahat olurdu.

6 yaşında arabaya biniyorum ve yağ kaçağı bile yok, bu iş biraz kullanıcıda biter hocam.