Mamisteryo

Uzman
Merhaba, kulaklık mikrofonunun kondisyonunu yitirmesi ve artık rahatsız etmesi üzerine günlük kullanım (Discord) ve oyunlar için bir mikrofon arayışındayım. İki model arasında çok kararsız kaldım:

1. Havit GK63 Pro (1920 TL): 192 KHz / 24-bit çözünürlüğe sahip ve kutu içeriğinde boom ARM (mikrofon kolu) ve çift pop filtre ile geliyor.
  2. Boya K3 RGB (2020 TL): Supercardioid yapıda, ses frekans aralığı biraz daha geniş (20HZ-20KHz) ve malzeme kalitesi olarak güven veriyor.
Önceliğim: Sesimin tok/doğal gitmesi ve klavye/arka plan seslerinin mümkün olduğunca az iletilmesi.

Havit'in tam set (kol dahil) olması büyük avantaj gibi duruyor ancak Boya'nın ses kalitesi ve supercardioid yapısı genel olarak daha mı mantıklıdır? Bu fiyat bandında hangisini tercih etmeliyim? Başka önerisi olan var mı?

Ayrıca SteelSeries GG uygulamasını yıllardır kullandığım için ek ayarları yapabilirim diye düşünüyorum.

Merhaba, kulaklık mikrofonunun kondisyonunu yitirmesi ve artık rahatsız etmesi üzerine günlük kullanım (Discord) ve oyunlar için bir mikrofon arayışındayım. İki model arasında çok kararsız kaldım:

1. Havit GK63 Pro (1920 TL): 192 KHz / 24-bit çözünürlüğe sahip ve kutu içeriğinde boom ARM (mikrofon kolu) ve çift pop filtre ile geliyor.
  2. Boya K3 RGB (2020 TL): Supercardioid yapıda, ses frekans aralığı biraz daha geniş (20HZ-20KHz) ve malzeme kalitesi olarak güven veriyor.
Önceliğim: Sesimin tok/doğal gitmesi ve klavye/arka plan seslerinin mümkün olduğunca az iletilmesi.

Havit'in tam set (kol dahil) olması büyük avantaj gibi duruyor ancak Boya'nın ses kalitesi ve supercardioid yapısı genel olarak daha mı mantıklıdır? Bu fiyat bandında hangisini tercih etmeliyim? Başka önerisi olan var mı?

Ayrıca SteelSeries GG uygulamasını yıllardır kullandığım için ek ayarları yapabilirim diye düşünüyorum.
- Havit GK63 Pro avantajları:
- Kutuda gelen boom ARM ve çift pop filtre, arka plan gürültüsünü azaltma konusuna fayda sağlayabilir.
- 192 KHz / 24-bit çözünürlük, ses kalitesinin iyi olmasını sağlar.

- Boya K3 RGB avantajları:
- Supercardioid yapısı, sesi yalnızca mikrofona doğru yönlendirir ve yanlardan gelen sesleri azaltır. Bu, klavye seslerini ve arka plan gürültüsünü azaltma konusunda daha iyi performans sağlar.
- daha geniş ses frekans aralığı, daha doğal ve tok bir ses iletimi potansiyeli sunar.

Öneriler:
1. Eğer arka plan seslerini minimize etmek ve doğal ses kalitesi önceliğinizse Boya K3 RGB tercih edilebilir. Supercardioid yapısı, ihtiyaçlarınıza uygun olabilir.
2. Eğer kullanım kolaylığı ve ekstra ekipman (boom ARM ve pop filtre) ile birlikte gelmesi sizin için önemliyse Havit GK63 Pro’yu tercih edebilirsiniz.

Alternatif öneri:
- HyperX QuadCast: Ses kalitesi yüksek, entegre pop filtreye sahip ve ayarlanabilir duyarlılık ile ön planda olabilir.

Sonuç olarak, tercihinizi belirlemede ses kalitesi ve arka plan gürültüsü azaltma ön planda olmalı. Boya K3 RGB bu konuda daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.