lise mezunu olmayanlara 17000 bile
Yaklaşık olarak 518 EUR ediyor. Kur değiştikçe daha da azalacaktır. İstanbul gibi şehirleri geçelim, daha ufak şehirlerde bile kiralar 10000 TL’yi geçmiş. Her şehirde iş bulmak da kolay değil. Aslında çok yetersiz bir para. Avrupa’daki çoğu ülkede en az 1000 EUR kazanıyorsunuz ve bir ton vergi ödemiyorsunuz.
Kardeşim o muhalefet var ya muhalefet, hani biz gelirsek ülkeyi kurtacağız diyenlerin altlarındaki arabalar 10 milyondan başlıyor. :D
Bu tarz kişileri savunmuyorum.
Hani ben emeklimi düşünüyorum diyenlerin minimum aylıkları 300.000.
Milletvekili maaşlarına sadece tek bir parti karar vermiyor. Bundan hepsi sorumlu. Yeri gelince kavga eden, sandalye fırlatan ve uyuyan milletvekili bile görmüştük yanılmıyorsam. Meclisin tasarımına suç atmışlardı.
Bir ülkeden, o ülkedeki herkes sorumludur. Türkiye’de taraf tutulduğu ve fikirler birbirine neredeyse tam olarak zıt olduğu için durum böyle oldu. Herkes birbirine suç atıyor. Yine de AKP’nin fikirleri genellikle çok daha saçma oluyor. En son televizyonda şeriat falan tartışılıyordu.

3'e alınan arabalar, 300 bin oldu.
Milyonlarca genç var. Herkesin geçmişten bir birikimi veya varlıklı bir ailesi yok. Yaşıtları araba alıp her ay farklı bir ülkeyi gezerken ve tek dertleri eğitimken Türkiye’deki gençler ne yiyeceklerini düşünüyorlar. Bu maaşlarla da pek yapabilecekleri bir şey yok. Eğitimde gerekli olan teknolojik cihazları alırken sorun yaşayanları, kalacak yer bulamayanları hiç hesaplamayalım çünkü sonsuza kadar gider.

Öyle. Potansiyeli heba edilmiş bir ülkedeyiz gözümde. Yanlış veya ütopik mi düşünüyorum bilmiyorum da kim bilir bilinç ve eğitim düzeyi yüksek olsa nerelere gelirdik...

Son seçim bir umut ışığıydı gözümde, "Belki..." dedirtmişti. Süreç sonrası, ülkenin iyileşeceğine dair şüphelerim çoğaldı.

Şimdiyse çok değil, birkaç yıl önce "Dolar bu gidişle 30 olacak!" şeklindeki dalgayla karışık söylemlerimizin aslında gerçekleri yansıttığına tanıklık ediyoruz.

Sorunlar birikiyor, birikiyor, birikiyor... Tek sorun ekonomide olsa neyse. Ah, ah.